Mardin’de 29 Ekim Resepsiyonu Düzenlendi

Mardin’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geniş katılımla bir resepsiyon düzenlendi.

Gündem 31.10.2022 10:21:00 0
Mardin’de 29 Ekim Resepsiyonu Düzenlendi


Bir otelin salonunda düzenlenen resepsiyona Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra İl Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Şehit yakınları, Gaziler ve çok sayıda Mardinli vatandaş katıldı.
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
‘’Bizlere bu kadim coğrafyayı vatan kılarak Cumhuriyetimizi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluşta ve kuruluşta emeği geçen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
99 yıl önce bugün, parolası ‘’Ya İstiklal ya Ölüm’’ olan bir var oluş mücadelesinin Cumhuriyetle taçlandığı, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Bugün ‘’Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’’ sözünün yüreklere silinmemek üzere kazındığı fevkalade anlamlı bir gündür.
Zira Cumhuriyet; çiftçisi, işçisi, memuru, esnafı, genci, yaşlısı, kadını, erkeği ve çocuğuyla toplumun her kesimiyle topyekûn bir milletin, cumhurun ta kendisidir.
Diğer yandan bu topraklarda cumhuru teşkil eden her ferdin, her bir zümrenin en önemli özelliği ise ezelden ebede akan tarih çizgisinde hür yaşaması ve bağımsızlığından taviz vermemesidir.
Bugün ülkemizin önüne koyduğu vizyon hedefleri istikametinde durmadan, yorulmadan çalışırken Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha ötelere taşıyacak adımları da atmalıyız. Bunu bu ülke için, bu ülke insanı için, Mardin için Mardinli hemşerilerimiz için yapmalıyız.
Yüz yıl önce ecdadımızın sergilediği azim ve kararlılığı, istiklal ve istikbale olan aşkını, yüksek vatan ve bayrak sevdasını kendimize örnek alarak Mardin’imizdeki çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Devletimizin vizyon hedeflerine Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Mardin olarak katkı sağlamayı sürdürüyoruz.
 Mardin'in tarımdan sanayiye, finanstan ticarete, turizmden eğitime, sağlıktan emniyete kısacası her alanda gelişimi, değişimi ve dönüşümü için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz
Dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin kenti Mardin'in Cumhuriyeti nice yüz yıllarına emin adımlarla yürümesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Biliyoruz, yolumuz uzun olsa da gayretimiz daimdir.
O bakımdan Mevla Mardin'e, Mardinli hemşehrilerimize hizmet yolculuğumuzda yar ve yardımcımız olsun. İşlerimizi kolaylaştırsın. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirsin. Bizleri Aziz milletimize, hemşehrilerimize devletimize ve Cumhuriyetimize hizmet yolundan bir an olsun ayırmasın.
Bize göre Cumhuriyetin asıl ifadesi; İstiklal Harbinde olduğu gibi her nevi ‘’işgale’’ karşı durmaktır. 15 Temmuz'da olduğu gibi her türlü ‘’darbe girişimine’’ dur demektir.
Buradan bir kez daha altını çizmek isterim ki dün olduğu gibi bugün de bu coğrafyada et-tırnak misali birbirinden ayrılmayan, hamur misali yoğurulan kadim kardeşliğimizle, birlik ve beraberliğimizle bizlere operasyon yapmaya kalkışan küresel güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz.
Cumhuriyet ikliminde, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Farklılıklarımızı, zenginlik olarak görecek; bunları tartışmaya, çatışmaya, ayrılığa çevirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.
Bu duygularla 99. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.’’
Vali Demirtaş katılımcıların olduğu kokteyl masalarını tek tek gezmesinin ardından protokol üyeleri ile beraber üzerinde Ay Yıldızlı bayrağın olduğu pastayı kesti.
Programın son kısmında salonda bulunan tüm katılımcılar 10. Yıl Marşı eşliğinde ellerindeki Türk Bayraklarını salladı.


Anahtar Kelimeler: Mardin’ Resepsiyonu Düzenlendi