Mardin’de 2 yeni doğan acil yardım ambulansı hizmete girdi

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, alınan 2 ambulans ile Mardin'de ambulans sayısının 42'ye yükseldiğini açıkladı.

Sağlık 15.12.2020 16:53:00 0
Mardin’de 2 yeni doğan acil yardım ambulansı hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğüne 2 yeni doğan acil yardım ambulansı hibe edildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, alınan 2 ambulans ile Mardin'de ambulans sayısının 42'ye yükseldiğini belirtti.

İl Müdürü Yavuz, şöyle dedi:

“İlimizde İl Göç İdaresinden alınan resmi kayıtlara göre 88 bin 897 Suriyeli vatandaşımız vardır. Gerek birinci basamak gerek ikinci basamak gerekse acil sağlık hizmetlerimiz ile tüm vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri göçmen vatandaşlarımıza da sunmaktayız. Pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çalışanlarımız büyük özveri, fedakarlık ve üstün gayret ile çalışmışlardır. Yaklaşık 9 aydır devam eden pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çok önemli görevler üstlendi. Gece gündüz demeden vakadan vakaya koştular. Vatandaşlarımızın sağlık tesislerine nakillerinde en sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak sağlık ordumuzun öncü birlikleri gibi çalıştılar. Sahada görev yapan arkadaşlarımın tamamına şahsım ve sağlık camiamız adına teşekkür ediyorum.”