Mardin’de belediye otobüsleri kırmızı beyaz oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına ait otobüslerin renkleri kırmızı ve beyaza boyanırken araç filosuna da 11 yeni otobüs dahil edildi.

Gündem 14.04.2023 10:36:00 0
Mardin’de belediye otobüsleri kırmızı beyaz oldu

Mardin’de toplu ulaşım sisteminde değişim devam ediyor.  Mardin Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı sarı ve mor renkte olan otobüslerini kırmızı beyaz renge boyadı. Ardından araç filosuna 11  tane kırmızı beyaz renkte yeni araç ekleyerek filosundaki araç sayısını 26’ya yükseltmiş oldu.

Vali Demirtaş: Hemşehrilerimize hayırlı olsun

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş da yeni araçların vatandaşa hayırlı olmasını diledi Demirtaş, “Ulaşım filomuza 11 yeni otobüs ekleyerek daha da güçlü hale geldik. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Vatandaş Mardin kart dolum noktalarının artırılmasını istiyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca konforlu ulaşım sağlamak için Mardin Toplu Ulaşım Sistemi’nde (MARTUS) başlattığı üç aşamalı revizyon çalışmalarının son aşaması olan toplu taşımada akıllı kart uygulamasına 2020 yılında geçilmiş oldu.  Sisteme 400 toplu taşıma araç dahil edildi. Projesi kapsamında Artuklu ilçesi ile mahalleleri, Kızıltepe ilçesi ve mahalleleri, Derik, Midyat, Nusaybin ilçeleri ve Kızıltepe-Artuklu arasında dönüşümü ve yeni hat planlamaları tamamlanan toplu taşıma araçlarının tamamında Mardin Kart ile seyahat etme dönemi  3 yıla yaldır sürerken bazı vatandaşlar kart dolun noktalarının azlığından yakınıyor.