Mardin’de Berber, kuaför ve güzellik salonları hangi gün kapalı olacak?

Ticaret Bakanlığı, “berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması” meselesini çözüme kavuşturdu.

Gündem 2.09.2022 22:45:00 0
Mardin’de Berber, kuaför ve güzellik salonları hangi gün kapalı olacak?

Berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ekim’den itibaren haftanın bir günü kapalı olacak. Bu iş yerlerinin hangi gün kapalı kalacağı Valiler tarafından belirlenecek.Buna göre, berber, kuaför ve güzellik salonları bulundukları illerdeki valiler tarafından belirlenecek bir gün kapalı kalacak.

Mardin genelinde kadın kuaförlerinin salı günleri, berberlerin ise pazar günleri kapalı olacağını belirten Kızıltepe’de berber ve kuaförlerden sorumlu Selçuk Çıvak, “Mardin il genelinde 01. Ekim 2022 tarihinden itibaren bayan kuaför ve güzellik salonları salı günleri erkek berberler ise pazar günleri kapalı olacak. Üyelerimizin cezai bir durumla karşılaşmaması için karara uymaları gerekiyor.” dedi.

Çıvak, Mardin’de bu uygulamanın daha önce de olduğunu vurgulayan işin artık resmiyete geçildiğini kaydetti. Çıvak, “Bay, bayan kuaförleri kapalı olduğu günlerde gelin ve damatları olduğu zaman odamızdan kaşeli izin belgesi alıp çalışacağı saatleri yazacak. Bu belge damız tarafından zabıta amirliğine gönderilecek. İzinli iş yeri zabıta kontrolü altında olacaktır. İzin günlerinde resmi belgeleri olan yani iş yeri açma ve işletme belgesi olan, vergiye tabi olan salonlarımız damat ve gelin alabilecek. Kayıt dışı olanlara izin belgesi verilmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Çıvak, “Uygulama sayesinde haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da engellenmiştir.” açıklamasını yaptı.