Mardin’de çiftçinin elektrik borcu silinecek, borcunu ödeyenler kara kara düşünüyor

Elektrik borcu bulanan çiftçilere tarihi fırsat sunuldu. Faizin tamamı, anaparanın ise yüzde 25’i silinecek. Borç ödemesi hasattan sonra yapılacak. Borcunu düzenli ödeyen çiftçiler ise kara kara düşünmeye başladı.

Ekonomi 29.09.2022 14:04:00 0
Mardin’de çiftçinin elektrik borcu silinecek, borcunu ödeyenler kara kara düşünüyor

Çiftçilerin elektrik borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin detaylar netleşti. Yapılacak düzenlemeyle, çiftçilerin biriken elektrik borçlarının faizi tamamen silinecek. Anaparanın ise yüzde 25’ine kadar olan bölümünden vazgeçilecek. Böylece, çiftçi 8 milyar liralık borç yükünden kurtulacak.

Mardin’de de çiftçilerin Dedaş’a olan borçlarının faizi silinecek ana paranın bir kısmı silinecek ve faizsiz kredi verilecek. Borcu olan çiftçiler tarafından mutlulukla karşılansa da borcuna sadık olan, borcunu zamanında öden çiftçi ise ne günahı olduğunu söyleyerek karara tepki gösteriyor.

“Bunun çiftçiden çok Dedaş’a fayda sağlayacağı kanaatindeyim”

Kızıltepe Ziraat Odası Sekreteri Sedat Ayyıldız, “Güzel itirazımız yok. Ama gerçek ve önemli olan bu borçlar neden ödenemedi, birikti? Bundan sonra gelecek faturalar ödenebilecek mi yoksa birikecek mi? Önemli olan nedenlerini ve çözümlerini irdelemek ve kalıcı çözüm bulmaktır. Yoksa günü kurtarmakla çiftçi bu elektrik sorununu aşamaz. Bunun çiftçiden çok Dedaş’a fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Kişisel fikrim olup kurumu mu bağlamamaktadır? Bu çiftçiye yatırım mı yoksa başka yatırım mı? Çiftçimizin bunu ayırt etmesi gerekmektedir. Saygılarımla.” dedi.