Mardin’de “çöl sıcakları” vatandaşlar Ğurs Vadisine akın ediyor

Mardin Kızıltepe’de çöl sıcaklarından bunalan vatandaşlar serinlemek için şelalesi, ve yeşil alanlarıyla bir doğa harikası olan ve şehir merkezine göre daha serin olan Ğurs Vadisi’ne akın ediyor.

Gündem 30.07.2022 12:07:00 0
Mardin’de “çöl sıcakları” vatandaşlar Ğurs Vadisine akın ediyor

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günleri olarak bilinen  eyyam-ı bahur,  yada “çöl sıcakları” veya “Afrika sıcakları ” temmuz ayının sonu ve ağustos ayının başına denk geliyor. Bu yıl aşırı sıcakların yaşandığı Kızıltepe’de “çöl sıcakları” yaşanılıyor. İlçede sıcaklık yer yer 45 dereceyi geçiyor. Sıcaklıkla birlikte bunaltıcı bir hava esintisinin olduğu ilçede vatandaşlar serin olan Ğurs Vadisi’ne akın ediyor. Şelalesi, yeşil alanları ve deresiyle bilinen vadide vatandaşlar hem piknik yapıyor hem de serinliyor.

Vadide Aslanlar Alabalık ve Dinlenme tesisi işleten Sabri Aslan, “Rabbim bize böyle güzel bir yeri bahşetmiş. Vatandaşlar şehrin sıcağından, stresinden kaçıp buraya geliyor. Tesisimizde vatandaşları güler yüzle karşılıyoruz. Her türlü imkanı sağlıyoruz. Mangalını yakanlar tahtlarda oturarak yemeklerini afiyetle yiyor. İsteyen vatandaşlara da biz yemek servisi yapıyoruz. Vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Piknik yapmaya giden Ahmet Bozan, “Sıcaktan dolayı Ğurs’a geldik. Burada su, dağ, ağaçlar var  serindir.  Yemeğini evden getirenler için güzel. Herkes, her milletten geliyorlar. Fazla gelmiyoruz haftada bir kere geliyoruz.” diye konuştu.

Uzmanlar da güneş ışınlarının en dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmamasını öneriyor.