Mardin’de dijital dönüşüm ve yeşil mutabakat konulu proje gerçekleştirilecek

Mardin İli ve İlçeleri Odaları ve Borsaları 4.Müşterek proje ekip toplantısını gerçekleştirdi.

Gündem 23.09.2023 08:44:00 0
Mardin’de dijital dönüşüm ve yeşil mutabakat konulu proje gerçekleştirilecek

Odalarının ve borsalarının önceliği dijital dönüşüm ve yeşil mutabakat konularında ortak projeler gerçekleştireceği ifade edildi.

 

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Genel Sekreteri Çetin Sasa, Akreditasyon Sorumlusu Elif İlhan, Uzmanlar Tuğba Acabey ve Lamia Ateş, Başkan Danışmanı Mehmet Uncu, Kızıltepe Ticaret Borsası (KTB) Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert,  Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Genel Sekreteri Ahmet Aslan, Akreditasyon Sorumlusu Ferhat Dündar, Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Genel Sekreteri Abdullah Dal, Akreditasyon Sorumlusu Ercan Çelik,  Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Akreditasyon Sorumlusu İlhan Özmen, MAÜ İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi, MAÜKÖK Koordinatörü, TOBB, TEPAV ve Mardin İli ve İlçeleri Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Behzat Ekinci katıldı.

 

MTSO Başkan Danışmanı Mehmet Uncu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda bir sunum yapıldı. Uncu tarafından gerçekleştirilen sunumda Teknik destek, Fizibilite desteği, KOBİ gelişim merkezi, Dijital dönüşüm, Yeşil dönüşüm, Coğrafî işaretler, Uluslararası bağlantılar hususlarında bilgiler verildi ve katılımcılarla interaktif biçimde müzakereler gerçekleştirildi.

 

Mardin Oda ve Borsa yönetimlerine sunulmak üzere, toplantıda şu kararlar alındı.

“Odalar ve Borsalar Dijital Dönüşüm ve Yeşil Mutabakat konularında ortak projeler gerçekleştirecek. Bunlardan her biri bir Oda ve Borsa yürütücülüğünde olmak üzere tüm diğer Odaların ve Borsaların paydaşlığı ile hayata geçirilecek.

 

Ayrıca, Odalar ve Borsalar bireysel projeler de hazırlayacak. Bu projelerde verilen hizmetler, yine diğer tüm Odaların ve Borsaların istifadesine de açık olacak. Bu kapsamda her bir Oda ve Borsa, eğitim, danışmanlık, master plan vb. alanlarda olmak üzere çeşitli projeler hazırlayacak.

Mardin Odaları ve Borsaları, bu şekilde kişisel ve kurumsal gelişime ve bölgesel kalkınmaya yönelik proje faaliyetlerini bireysel ve ortak biçimde sürdürmeyi planlıyor.” Şeklinde yer aldı.