Mardin’de Etkin Gençlik ve Girişimcilik Derneği kuruldu

Mardin’de gençlerin arasında girişimcilik ruhunu yaymak için Etkin Gençlik ve Girişimcilik Derneği kuruldu.

Gündem 15.12.2023 11:05:00 0
Mardin’de Etkin Gençlik ve Girişimcilik Derneği kuruldu

Derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında konuşan Etkin Gençlik ve Girişimcilik Derneği Başkanı Abdurrahman Kahraman,  “Derneğimiz, 29 Kasım 2023 tarihinde resmi olarak kuruldu. Amacımız gençlerin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, girişimcilik ruhunu yaymak, toplumsal sorumluluk projeleri ile katkı sağlamak, iş birliği ve ağ oluşturmak, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle gençleri desteklemektir.” dedi.

Gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak için projeler hazırladıklarını vurgulayan Abdurrahman Kahraman, “Etkin Gençlik ve Girişimcilik Derneği, gençlerin topluma karşı sorumlu, girişimci ve lider bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir misyonla faaliyet göstermektedir. Çeşitli etkinlikler ve projeler aracılığıyla gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmayı ve topluma olumlu bir etki yapmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.” açıklamasını yaptı.

Derneğin Faaliyetleri

1. Gençlik: Dernek olarak gençlerin dinamizmi ve potansiyeli üzerine odaklanıyoruz. Onları destekleyerek topluma sosyal siyasal aktif vatandaş olarak karar alma süreçleri ve mekanizmalarına katılmayı ve etki etmelerini aktif katılımlarını teşvik ediyoruz.

2. Girişimcilik: Girişimcilik ruhunu yayma amacımızla, gençlerimizi yenilikçi düşünce ve iş fırsatları konusunda teşvik ediyor, projelerine destek oluyoruz.

3. Fon ve Proje: Dernek olarak, çeşitli fon kaynaklarına erişim ve projelerin hayata geçirilmesi konusunda gençlerimize rehberlik sağlıyoruz.