Mardin’de İkamet Eden İhtiyaç Sahibi Ailelere Eğitim Desteği

Mardin Büyükşehir Belediyesinin, Mardin’de ikamet eden ve üniversite öğrencisi olan ihtiyaç sahibi ailelere yapacağı 2023-2024 yılı eğitim desteğinin başvuruları devam ediyor. 5 gün içerisinde yaklaşık 10.000 başvuru gerçekleşti.

Eğitim 22.09.2023 22:21:00 0
Mardin’de İkamet Eden İhtiyaç Sahibi Ailelere Eğitim Desteği

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Mardin’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteğinde bulunmak için başlatmış olduğu yardımlarına devam ediyor. Yükseköğretim kurumlarından ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencisi olan ihtiyaç sahibi aileler, 2023-2024 eğitim öğretim desteğinden faydalanmak için başvuruda bulanabilecekler.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin internet adresi üzerinden alınan başvurularda şu ana kadar yaklaşık 10.000 aile destekten faydalanmak için başvuruda bulundu. Başvurular 03.10.2023 (Ekim) tarihine kadar devam edecek.

Eğitim desteğine başvuru koşulları şu şekilde; Öğrenci durumu aktif olmak. Örgün öğretim alıyor olmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Öğrencinin ailesinin Mardin’de ikamet ediyor olması. Yükseköğretim Kurumlarından ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak 
Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak.

Başvuru sırasında istenilen belgeler: Öğrenim belgesi, aile ikametgah belgesi.

Değerlendirme yöntemi ise şu şekilde olacak; Eğitim desteği değerlendirme komisyonuyla karar bağlanacaktır. Eğitim desteği başvuru esnasında istenilen bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir. Eksik veya yanlış bilgi ve belge yüklenmesi durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacak ve geri dönüş yapılmayacaktır. Eğitim desteği başvuruları ve evrak yüklemeleri web sayfası üzerinden yapılacaktır. Başvuru süresi sona erdikten sonra başvuru alınmayacaktır.  Tüm işlemler kişisel verilen korunması kanunu (KVKK) uygun olarak yürütülecektir.