Mardin’de kadınlar İtalyan ve Fransız mutfağını öğrenerek iş hayatına hazırlanıyor

Mardin Artuklu Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Bölümü kursiyerleri yöresel yemeklerin yanı sıra İtalya ve Fransız mutfağı başta olmak üzere dünya mutfağını öğrenerek iş hayatına hazırlanıyor.

Yaşam 21.10.2022 09:11:00 0
Mardin’de kadınlar İtalyan ve Fransız  mutfağını öğrenerek iş hayatına hazırlanıyor

Artuklu Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Bölümünde çoğu kadın 20 kursiyer 6 ay önce başladıkları kursta Mardin mutfağından irok, kibbe ve sembusekin yanı sıra İtalyan mutfağından lazanya, İngiliz mutfağından wrap, Fransız mutfağından şato, Lübnan mutfağından taş kadayıf, Alman pastası, Meksika’dan fajitas ve Çin mutfağından kızarmış dondurma gibi dünya mutfağını uygulamalı öğreniyor. Kursiyerler 6 aylık eğitim süreçlerinin ardından fettuccine alfredo, lazanya ve cheese kek yaparak jüriden tam not alarak sertifikalarını almaya hak kazandı.

Aşçılık Bölümü Usta Öğreticisi Deniz Elbir kurslarından mezun olan öğrencilerin kendi iş yerlerini açmanın yanı sıra yurtdışına da çıkabildiklerini söyledi. Elbir, “Bizim bu aşçılık kursumuzda Türk mutfağı, dünya mutfağı, yerel mutfak olmak üzere hepsini çalışmak durumundayız. Bugün mutfağımızda sınavımız var. Bugün  fettuccine alfredo, lazanya ve cheese kek ile devam edecekler. Daha önce çalışmış arkadaşlarımız var. Bunlardan hem yurtdışına giden hem de işyerini açan arkadaşlarımız oldu” dedi.

Kurslara katılan usta öğretici olma başarısı gösteren Halime Boğa ise “Artuklu Halk Eğitim Merkezi Aşçılık bölümünden mezun oldum ben de. Şuan ben de öğretmen olarak çalışıyorum. Burası profesyonel bir şekilde bize gelişim sağlıyor. Biz kadınlara çok güzel katkıları oluyor. Herkesin buraya gelip bu atmosferi görmesini istiyorum” açıklamasını yaptı.

Yurtdışında aşçılık ile ilgili çalışma hayali olduğunu ifade eden Ebru Bulut, “Ben buraya 6 ay önce başladım. Bu belgeyle yurtdışına çıkarım diye ama baktım buradaki atmosfer aşırı güzel. Herkesin burayı tatmasını isterim. Normal günlük hayatta olsun her şeyi kattı bana. Ve çok güzel bir atmosfer var. Bugün lazanya böreği yaptık, fettuccine alfredo, makarna yaptık” şeklinde konuştu.