Mardin'de Kesintisiz İçme Suyu Sağlayacak Projede Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

HABER MERKEZİ

Gündem 6.10.2023 12:14:00 0
Mardin

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü ve İLBANK işbirliğiyle Avrupa Birliği’nin Mali Yardım Programı (FRIT II) çerçevesinde merkez Artuklu ilçesine kesintisiz içme suyu sağlanması hedeflenen “Mardin İçme Suyu Şebekesi İnşaatı İşi” projesinde çalışmalar hızla sürüyor.


İçme suyu altyapısını modernize etmek ve su temin kapasitesini artırmak amacıyla hummalı bir şekilde yürütülen çalışmalarda, muhtelif çap ve cinste borulardan oluşan, içme suyu şebekesi, iletim ve terfi hatları ile üzerlerinde bulunan içmesuyu depoları, debi ölçüm odaları, basınç kırıcı vana odaları, hidrofor odaları, tahliye, vantuz, yangın hidrantları ile ekipman montajları gerçekleştiriliyor.


İçme suyu altyapısının daha dayanıklı ve etkin hale getirilmesi amaçlanan projede, İlçenin farklı bölgelerinde toplam hacimleri 27 bin 500 metreküp olan 5 adet yeni su deposu inşa edilecek, mevcut 6 su deposu ise onarılacaktır.


Mardin'e daha iyi bir içme suyu hizmeti için adım adım ilerleyen çalışmalarda ayrıca mevcut pompa istasyonlarının rehabilitasyonu da gerçekleştirilerek su temini sürekliliği sağlanacaktır.