Mardin’de konuşan Davutoğlu: İşsizlik yüzde 30’un üstündedir”

Gelecek Partisi Mardin 1. Olağan Kongresi yapıldı. Bir otelde yapılan partisinin kongresine katılarak burada konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mardinlilere misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Politika 15.01.2021 08:26:00 0
Mardin’de konuşan Davutoğlu: İşsizlik yüzde 30’un üstündedir”

Gelecek Partisi Mardin 1. Olağan İl Kongresi yapıldı. Bir otelde yapılan partisinin kongresine katılarak burada konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mardinlilere misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli arkadaşlar, Bundan sonra da çığır açan, öncülük eden, çözüm üreten ve millete umut olan bir siyasi çizgiyi sürdüreceğiz. Yine ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştiriyorlar ama bir alternatif ortaya koyamıyorlar’ diyenlerin önüne iç dokusu sağlam güçlü bir alternatif ortaya koyduk: ‘Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem.’  Önümüzdeki günlerde de 1 Şubat’ta savunduğumuz yeni nesil siyasetin ahlaki temellerini oluşturan ‘Temiz Siyaset Belgemizi’ açıklayacağız. Onlar bizi görmek istemeseler de, sesimizi bastırmak isteseler de biz en gür sesle haykırmaya, en cesur yürekle yürümeye devam edeceğiz.”

“Mardin’imizde işsizlik yüzde 30’un üstündedir”

Konuşmasında Mardin’deki işsizliğe değinen Davutoğlu, “Güzelim Mardin’imiz maalesef bu iktidarın elinde Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu şehirlerden birisi haline getirildi. Mardin’imizde işsizlik yüzde 30’un üstündedir. Varın siz gençlerde işsizliğin ne kadar olduğunu düşünün. Mardin’i işsizliğin merkezi haline getirdikleri yetmiyormuş gibi dünyanın tanıdığı Mardin tahıl ürünlerini ve üretimini de yok mesabesine getirmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Elektrik ve su sorunu devam etmektedir”

“Bu iktidar bir taraftan enerjide çağ atladığımızı iddia etmektedir ama Mardin’de artık ağır bir cezaya dönüşmüş olan elektrik ve su sorunu devam etmektedir.” diyen Davutoğlu, Bu şartlar altında dahi Mardin’e bakanların yolu hiç düşmediğini söyledi.