Mardin’de mart ayında 127 operasyon düzenlendi

Mardin Valisi Akkoyun, Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Gündem 5.04.2024 23:37:00 0
Mardin’de mart ayında 127 operasyon düzenlendi

Aylık Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantımıza hoş geldiniz, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bugün Mardin'imizin Mart ayı asayiş ve güvenliğini değerlendirmek üzere bir araya geldik.
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi vermeden önce şehrimizin güvenliğini sağlamak adına mesai mefhumu gözetmeden özveriyle çalışan tüm güvenlik güçlerimizi ve kamu görevlilerimizi verdikleri emekten dolayı tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.

Değerli Basın Mensupları,
Demokrasimizin temeli olan seçimler, vatandaşlarımızın iradesini sandıklara yansıtılmasını sağlamaktadır. 
Seçimler, ilimiz genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmıştır. Meydana gelen birkaç münferit olay dışında vatandaşlarımız güven ve sükûnet içerisinde demokratik haklarını en iyi şekilde kullanmışlardır. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim gününde merkez ve kırsal mahallelerimizde toplamda 9 olay meydana gelmiştir.
Seçim kanununa muhalefetten; toplamda 54 kişi hakkında ADLİ VE İDARİ işlem yapılmıştır.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Kıymetli Basın Mensupları, 
Asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltmak, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve oluşturduğumuz güven ortamının devamı sağlamak nihai hedefimizdir.
Bu hususta asayiş ve güvenlik konularındaki çalışmalarımız kararlılıkla sürmektedir. 
Güvenlik kuvvetlerimiz gayretle çalışıp, Mardinli hemşehrilerimizle iletişim ve iş birliği ile teknolojik imkanları da aktif bir şekilde kullanarak, suç ve suçluyla mücadelede başarı sağlamaktadırlar. 
Mardin’imizin huzur ve güven şehri olması için hemşehrilerimizin desteğini daima yanımızda gördük. Suç ve suçluyla mücadelede verdikleri desteklerden dolayı Mardinli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.
Değerli Basın Mensupları,
Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek nihai hedefimizdir.
Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla 2024 Mart ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 127 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 10 kişiden 9’u tutuklanmıştır.
İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 5 uzun namlulu silah, 11 ruhsatsız av tüfeği, 101 ruhsatsız tabanca ve 2.350 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.
Terörle birlikte Organize Suçlar kapsamında Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde 9 operasyon düzenleniş, 3 organize suç çetesi çökertilmiş, 23 kişi hakkında işlem yapılarak 9 kişi tutuklanmıştır.


Kıymetli Hemşehrilerim, Değerli Basın Mensupları;
Ülkemizin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz karalılıkla devam etmektedir.
Suriye sınır hattında yer alan ilimizde ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Mart ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 108 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü mensubu 1 kişi ikna edilerek Suriye’den ülkemize getirilmiş ve kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.
Kıymetli Basın Mensupları
Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyet ve gayret ile devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz.
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Mart ayı içerisinde toplamda 77 operasyon düzenlenmiş, Operasyonlar kapsamında 19 kişi gözaltına alınmış, 16 kişi de tutuklanmıştır.
Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Mart ayı içerisinde 82 operasyon düzenlenmiş olup yakalanan şahıslar hakkında adli işlemler gerçekleştirilmiştir. 
Huzur ve güven uygulamaları kapsamında ARANAN 272 kişi yakalanmıştır.

Değerli Hemşehrilerimiz;
Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek için belirlenen kurallara uyulması hayati öneme sahiptir. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerini kullanmamak acı sonuçlara neden olmaktadır. 
Trafik Denetimleri kapsamında Mart ayında 652’si okul servis aracı olmak üzere toplam 90.444 araç denetlenmiştir.
Kolluk kuvvetlerimiz ve Trafik ekiplerimiz Şehirlerarası Otobüs terminali yanı sıra yol kontrol noktalarında gerekli bilgilendirme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerdeki öncelikli amacımız, sürücülerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşlarımızın emniyet kemeri konusunda gerekli hassasiyetini oluşturmaktır. Bayram tatili dolayısıyla da yola çıkacak vatandaşlarımızdan ve sürücülerden ricamız trafik kurallarına titizlikle riayet edilmesi, yolculuk esnasında emniyet kemerlerini takmaları ve seyahat boyunca çıkarmamalarıdır.
Şehirlerarası ulaşımda görev yapan sürücülerimizin de düzenli olarak araç bakımları ve kontrollü sağlamaları, emniyet kemeri konusunda belirlenen kurallara uymaları ve vatandaşlarımıza güvenli bir seyahat sunmaları hassasiyetini göstermelerini istiyoruz.

Sizlerin vasıtasıyla tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uyulması konusunda hassasiyet göstermelerini bir kez daha önemle rica ediyoruz. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım.

Kıymetli Basın Mensupları,
Şunu belirtmek isterim ki, Mardin huzurlu ve güvenli bir şehirdir. Yüzyıllardır, birliktelik ve kardeşlik örneği sergileyen dünyadaki özel şehirlerden biridir. 
Bu özel ve güçlü toplumsal yapısı, tarihi dokusu ve hoşgörü iklimiyle turizmde de ivme kazanarak yaşam standardı yüksek, ekonomisi güçlü, mutlu, sağlıklı ve toplumsal refahı önde gelen şehirler arasında yer almıştır.
İlimizin huzuru ve güvenliği için devletimizin tüm kurumları ve her bir çalışanıyla verdiği mücadele kararlılıkla hız kesmeden devam ederken, kıymetli Mardinli hemşerilerimizin verdikleri destekle daha da güçlenerek yol kat etmekteyiz.
İlimizde; teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine her alanda gerek dijital mecralarda gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir.
Bu amaçla, gayret ve fedakârlıkla çalışan Emniyet ve Jandarma birimlerimize, tüm güvenlik kuvvetimize, düzensiz göçle mücadele kapsamında çalışan Göç İdaresi Personellerimizi ve bu şehre hizmet veren, emek veren tüm kamu görevlilerimizi Mardinliler adına kutluyorum.

Bizlere huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda destek veren, iradesini tam olarak ortaya koyan ve yanımızda desteğini her zaman hissettiğimiz kıymetli Mardinli vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Bundan sonraki süreçte de Mardin’in daha huzurlu daha güvenli bir yer olabilmesi için gayretle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.
Bu gayretli çalışma sırasında vatandaşlarımızdan öncelikle 112 ihbar hattını etkin bir şekilde kullanmalarını istiyoruz. 
Siz değerli basın mensupları aracılığıyla Mardin’imizin asayiş ve güvenliği ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında aylık olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Bu hususta, siz kıymetli basın mensuplarına teşekkür ediyorum, sizlerin aracılığıyla tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum. Sağlık ve huzur dolu nice bayramlar geçirmemizi diliyorum. Vatandaşlarımıza sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. 
Şehrimizin huzuru, güvenliği, istikrarı, birlik ve beraberliği ve esenliği için destekleriyle her daim aziz milletimizin ve şehrimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Ülkemiz ve şehrimiz için gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.
Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
 


Anahtar Kelimeler: Mardin’ ayında operasyon düzenlendi