Mardin’de öğrencilerin yüz yüze eğitim sevinci

Mardin’de de düşük riskli iller içerisinde yar aldığı için yüz yüze eğitim başladı.

Eğitim 2.03.2021 10:29:00 0
Mardin’de öğrencilerin yüz yüze eğitim sevinci

Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı.  Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitim Türkiye genelinde başlayacak. Mardin’de de düşük riskli iller içerisinde yar aldığı için yüz yüze eğitim başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında hangi illerde ve nasıl başlayacağını anlattı. Buna göre, düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitim Türkiye genelinde başlayacak. Mardin’de de düşük riskli iller içerisinde yar aldığı için yüz yüze eğitim başladı. Kızıltepe’de sabah saatlerinde velileriyle birlikte okulun yolunu tutan öğrencilerin sevinçleri yüzlerine yansıdı.

Akşam’dan okul çantasını hazırlayan Zümer Erçin ismindeki öğrenci okuluna kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Okuluna kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden İbrahim Halil Karaosmanoğlu, “Aylar sonra okuluma kavuştum. Çok mutluyum” dedi.

İsmini vermek ismini vermek istemeyen bir kadın veli ise “Tabi ki çok sevinçliyiz. İnşallah bu korona biter artık çocuklarımız sağlıklı bir şekilde okul giderler.  Biz de bunu Allah’tan temenni ediyoruz. Günlerdir ve aylardır biz okulların açılmasını bekliyorduk. Çok sevinçliyiz.  İnşallah artık bu korona muhabbeti biter ve artık çocuklarımız sağlıklı bir şekilde okula giderler” diye konuştu.

Okuluna kavuşan 23 Nisan İlkokulu Öğrencisi Hena Toğan, “Çok mutluyum. Arkadaşlarımı göreceğim, öğretmenimi de göreceğim.  Mesela maske takmazsak zaten korona var dünyada. Maskemizi takmazsak Allah korusun hasta olabiliriz”  şeklinde konuştu.