Mardin`de otellerin doluluk oranı yüzde 3`e geriledi

Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 6-7 Ekim olaylarından sonra yüzde 80`lerin üzerinde olan otellerin doluluk oranının yüzde 3`e kadar gerilediğini söyledi.

14.11.2014 08:05:03 0
Mardin`de otellerin doluluk oranı yüzde 3`e geriledi

Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine kitap bağışı için Kızıltepe’ye gelen İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu, kahvaltıda Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahatin Genç, okul müdürü ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Mardin Valiliğinde yapılacak toplantıya katılmak için programdan erken ayrılan Mardin milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ayrılmadan önce yaptığı konuşmada 6-7 Ekim olaylarında ilçede yaşanan olayların gönüllerde yaptığı tahribatın tamir edilemez olduğunu söyledi.

“Otellerin doluluk oranı yüzde 80`lerden yüzde 3`e geriledi”

6-7 Ekim olaylarında 2015 yılı için Avrupa ülkelerinin aldığı rezervasyonların iptal edildiğine dikkat çeken Kuntoğlu,  olaylardan önce yüzde 80`lerin üzerinde olan otellerin doluluk oranının olaylardan sonra yüzde 3`e kadar gerilediğini belirtti.

Kuntoğlu,  “Kızıltepe’de 6-7 Ekim olaylarında gönülden yara alan belki yıllar geçse silinemeyecek acıların yaşandığı bir ilçemiz. Tabi siz maddi bir hasarı tamir edersiniz ama gönüllerde yıkılan tahrip edilen hasarı onarmanız mümkün değil, belki yılları alır." ifadelerini kullandı.

Üzüntü verici olaylar yaşandığını dile getiren Kuntoğolu, "Hatta bu olayların neticesinde rezervasyonlar iptal edildi. 2015 yılının Avrupa’daki ülkeler tarafından yapılmış rezervasyonların hemen hemen tamamı iptal edilmiş vaziyette şuanda Mardin’deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 geriledi. Daha önce doluluk oranı yüzde 80`lerin üstünde iken şuan yüzde 3 doluluk oranına sahip. Ama biz bu böyle gitmez mutlaka düzeltilmesi gerekir diyoruz. Mutlaka cesur adımların atılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

 “Kitap bağışı yapılan okulun özel bir önemi var”

 Kitap bağışına da değinen Kuntoğolu, kitapların bağışlandığı okulun özel bir anlamı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz, okulun adı Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, bu okul eskiden Gazi YİBO idi. biz bu okulu dönüştürdük. Kız İmam Hatip olarak dönüştürürken Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan`ın ismini vermeyi düşündük. Bu okul dünya çapında özgürlük mücadelesi vermiş, dünya çapında zulmün haksızlığın yaşandığı bir ülkeye karşı sivil itaatsizliği sembolize eden, genç delikanlı, civan gibi bir mert gencin ismini verdik." diyerek Kız İmam Hatip Lisesinin ismi olan Furkan Doğan`a dikkat çekti.