Mardin'de sıcaklıklar 6 derece daha artacak!

Mardin’de yaz mevsimiyle birlikte aşırı sıcak havalar hayatı olumsuz etkiliyor. Kent genelinde hafta ortası itibariyle sıcaklıkların 2 ile 6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Gündem 11.07.2023 08:58:00 0
Mardin

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş kendi sosyal medya hesabından vatandaşlara sıcak hava uyarısında bulundu. Demirtaş açıklamasında, “Kıymetli Hemşehrilerim; Bölgemizde hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-6 derece üzerine çıkması beklenmektedir.


Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Uzmanlar da bebekler ve yaşlıların yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı özellikle ailelerinin tedbirli davranmaları gerektiği konusunda uyarıyor. 

Prof Dr. Sedat Üstündağ, "Güneş çarpmaları ve sıvı eksikliği konusunda dezavantajlı iki grup var, birincisi bebekler. Onlar sıvı eksikliklerini anlayabilecek ya da onu yerine koyabilecek durumda değiller. Bu havalarda özellikle onların sıvı alımlarını muhakkak ideal tutmak lazım. Bu konuda ebeveynlere çok büyük işler düşüyor.

İkinci dezavantajlı grup yaşlılarımız, kıymetlilerimiz. 3 bin 900 yaşlı üzerinde yapılan bir araştırmaya göre 65-75 yaş arasındaki insanların üçte birinde su eksikliği görüldüğü tespit edilmiş. 85 yaşın üzerindekilerin ise yüzde 50'sinde su eksikliği var. Tek başlarına yaşayan, eklem ve hareket kısıtlılığı olan, suya ulaşmada zorluk çeken insanlarda susuzluk çok gözüküyor." açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler: Mardin' sıcaklıklar derece artacak!