Mardin’de sıkça görülen kara akrebin zehrinin litresi 10 milyon dolar

Mardin’de de görülen dünyanın en zehirli hayvanları arasında bilinen kara akrebin zehrinin fiyati dudak uçuklatıyor. Kara akrebin zehrinin litre fiyatı 10 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Yaşam 25.01.2023 15:54:00 0
Mardin’de sıkça görülen kara akrebin zehrinin litresi 10 milyon dolar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak görülen kara akrep Mardin’in Kızıltepe ilcesi kırsal mahallelerde daha çok görülüyor.

Türkiye’de yasak olmasına rağmen, internet sitelerinde, çifti 7 bin liraya ulaşan fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Zehrinin litre fiyatı ise 10 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Akrepler karakteristik yengeç benzeri görünümleri olan araknidlerdir. 420 milyon yıl öncesinden bu yana yeryüzünde yaşayan akrepler, zehirli olmalarından dolayı insanların korkulu rüyasıdır.

Kara akrep sıcak ve kurak bölgelerde, step ve yerleşim yerlerinde, taş altlarında, harabeler ev ile ahır yerlerde yaşayan, akşam karanlığından sonra ortaya çıkıp başta böcekler olmak üzere örümcekler ve çıyan gibi canlıları avlayıp besleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, satışın tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uyguladıklarını belirtiyor.