Mardin’de Süryani vatandaşların Doğuş Bayramı kutlandı

Süryani Hristiyanların ilk dini bayramı olan ve Hazreti İsa´nın doğuşunu simgeleyen Doğuş Bayramı münasebetiyle Artuklu’daki tarihi Kırklar Kilisesi bahçesinde bayramlaşma töreni düzenlendi.

Yaşam 25.12.2022 20:19:00 0
Mardin’de Süryani vatandaşların Doğuş Bayramı kutlandı

 

Vali Mahmut Demirtaş, törene katılarak Süryani vatandaşların bayramını kutladı. Bayram ziyaretinde Vali Demirtaş’ı Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile kilisenin Başpapazı Gabriel Akyüz ve Süryani cemaati karşıladı.

Vali Demirtaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Süryani vatandaşların Noel bayramını tebrik ettiklerini söyledi.

Mardin’de farklı dinlere mensup vatandaşların yıllardır huzur ve barış içerisinde bir arada yaşadığına vurgu yapan Demirtaş, “İnşallah bundan sonra da kardeşçe yaşayacağız. Bu bayramlar kardeşliğimizin güçlenmesine, huzurun, barışın daha da iyi yerleşmesine büyük katkı sağlayacak.” dedi.

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen’de, Hristiyan aleminin en önemli bayramlarından birini kutladıklarını anımsatarak, “Müslüman, Hristiyan, Yezidi bütün kardeşlerimizle bayramı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bütün dünyada barış ve huzur egemen olsun. Valimizle, milletvekilimizle, Müslüman kardeşlerimizle, Hristiyanlarla ve bütün Mardin halkıyla bütünleşerek, birbirimize sarılarak bu bayramı kutluyoruz.” şeklinde konuştu.