Mardin’de susuz kalan mahalleli yolu trafiğe kapattı

Mardin Artuklu’da Yalım Mahallesine bağlı Zınnar Sefa Evleri Mahallesi’nde yıllardır su sıkıntısı yaşanıyor. Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak su sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.

Gündem 31.07.2023 15:38:00 0
Mardin’de susuz kalan mahalleli yolu trafiğe kapattı

Artuklu Yalım Mahallesine bağlı olan ve Mardin şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan yaklaşık 750 kişinin ikamet ettiği Zınnar Sefa Küme Evleri yıllardır su problemi yaşıyor. Daha önce bölgedeki su kaynaklarından içme sularını temin eden köylüler kaynakların kurumasıyla birlikte susuzluğa mahkum oldu.

Köylüler, en doğal hakları olan şebeke içme suyunu istemelerine rağmen kimsenin taleplerini yerine getirmediğini ileri sürüyor. Su sorunlarına dikkat çekmek için yolu trafiğe kapatan vatandaşlar yetkililerin problemlerini bir an önce çözmesini  istiyor.

“ŞEBEKE SUYU İSTİYORUZ”

Tankerler ile her eve su taşıdıklarını  ifade eden ve ismini vermek istemeyen bir mahalleli “İçme sularını karşılayacağı kadar su kuyusunu açıp idare etmeye çalışıyoruz. Ancak bu sefer elektrik  sıkıntısı ortaya çıkıyor. Elektrik tek faz verildiğinden dolayı genellikle , bırakın su kuyusun çalışmasını buzdolapları bile genelde çalışmıyor.  Bu nedenlerden dolayı gerekli mercilerin bu konu hakkında biran önce şebeke suyu hattını çekmeli. Ve  bu hattan Sefa Küme Evlerine verilmesini istiyoruz” dedi.