Mardin'de süt makinesi dağıtımı

Mardin ‘de hijyenik sütler yorulmayan bedenler projesi kapsamında süt sağım makineleri dağıtımı yapıldı.

Gündem 3.12.2020 15:43:00 0
Mardin

Mardin İl Tarım ve Orman   Müdürlüğü ile  Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ortaklığında Güneydoğu Anadolu Projesi (Bölge Kalkınma İdaresi başkanlığına ) sunulan proje  kapsamında sür sığırcılığı yapanlara sağım makinesi dağıtıldı.

 İlde Sağılan sütlerin hijyenik olması özellikle zoonoz hastalıklar açısından önem taşıdığı, Sağım makineleriyle sağılan sütlerde; inekten, ahırdan ve sağıcıdan süte bulaşma olmasını engelleyerek tüketiciye sağlıklı ve hijyenik süt ulaşmasını sağlayacağı belirtildi.

İl Müdürü  Menduh Dinler; “Çiftçilerin gelirlerini artırarak hayat şartlarının yükselmesini sağlamak istiyoruz. Yeterince süt sağılamayan ineklerin buzağılarının aşırı süt içmesi sonucunda ishal olduğu ve ishal sonucunda da buzağı kayıpları meydana gelmektedir. Bu proje ile buzağı ölümlerinin önüne geçilecektir Dağıtılacak süt sağım makinaları ile diğer yetiştiricilere ve bölge halkına modern süt sağımını benimsetmek amaçlanmıştır” dedi.

 Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili   Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz,  Artuklu Kaymakamı H.Hasan Gökpınar, İl Müdürü  Menduh Dinler ‘in  katılımıyla Süt Sağım Makineleri dağıtımı yapıldı.Süt sağım makine bedellerinin  yüzde 70 hibe, yüzde 20’si  Büyükşehir Belediye Başkanlığı yüzde 10’u ise üreticiler tarafından karşılandığı bildirildi


Anahtar Kelimeler: Mardin' makinesi dağıtımı