Mardin’de tarihi yapıların silüetini bozan yapılar masa yatırıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında tarihi yapıların silüetini bozan yapıların kamulaştırması ve yıkımı masaya yatırıldı.

Gündem 23.12.2020 20:15:00 0
Mardin’de tarihi yapıların silüetini bozan yapılar masa yatırıldı

Vali Demirtaş’ın başkanlığında Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Ramazan Baylan, İl Kültür Turizm Müdürü Sabahattin Genç,  Mardin Müze Müdürü Abdülgani Tarkan,  Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Abdulbaki Turğut, KUDEP Müdürü Servet Abdan ve ilgili yetkililer katıldı.

Tarihi dokuların silüetini bozan görüntülerin ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcandığını belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi;

“Şehrimiz doğal ve tarihi güzellikleriyle ülkemizin en önemli turizm şehirlerinden biridir. Her yıl şehrimizin turizm potansiyeli artıyor. Tüm kurumlarımızla bunun sürekliliğini sağlamak ve şehrimizi ziyaret eden turistlerin tarihi ve kültürel yapılarımızı rahat rahat görmeleri için bu değerlerimizi gölgeleyen yapıların kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Turizm potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımızı kararlı bir şekilde gerçekleştireceğiz.”

Tarihi ve kültürel yapıların silüetini bozan yapıların kamulaştırma ve yıkımlarının değerlendirildiği toplantı, yıkımların dereceleri hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.