Mardin’de toplu ulaşımda HES zorunluluğu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımında HES Kodu sorgulamasının zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

Gündem 17.11.2020 17:04:00 0
Mardin’de toplu ulaşımda HES zorunluluğu

Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın 29/09/2020 tarih ve E.15993 sayılı Şehir İçi Toplu Ulaşımda Hes Kodu Sorgulaması Hakkında Genelgesi ve Mardin Valiliği Hıfzıssıhha Kurulunun karar ile şehir içi toplu ulaşım kullanımında HES Kodu sorgulaması zorunlu hale getirildi.

04 Aralık 2020 Cuma gününe kadar işlemi gerçekleştirmeyen vatandaşların kartları 5 Aralık 2020 Cumartesi günü kapatılacağından toplu ulaşımdan yararlanmayacağına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm MardinKart’ları kişiselleştirmek için mevcut kartlarınızın arka yüzünde bulunan seri numarası veya Kredi Kartlarınızın üzerindeki 16 haneli kart numarası ile HES Kodunuzu eşleştirilerek şehir içi toplu ulaşım araçlarına binişlerde sorgulama yapılacaktır. Mardin Kartlarına HES Kodu tanımlaması hes.mardin.bel.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır. 04 Aralık 2020 tarihi itibarı ile HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Bu tarihten itibaren MardinKartlarına HES kodu tanımlaması yapmamış vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına binmesine izin verilemeyecektir. Riskli kişilerin şehir içi toplu ulaşım kullandıklarının tespit edilmesi durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına/Mardin Valiliğine bildirilecek olup cezai işlem uygulanacaktır.”


Anahtar Kelimeler: Mardin’ toplu ulaşımda zorunluluğu