Mardin'de trafo patladı, hastane tahliye edildi

Mardin Artuklu 13 Mart Mahallesi’nde bulunan bir özel hastanenin yanındaki trafo patladı. Hastaneden yükselen dumanlar sonrası hastalar önlem amaçlı başka hastanelere nakledildi.

Gündem 7.07.2022 09:45:00 0
Mardin

Edinilen bilgilere göre, merkez Artuku ilçesinde bulunan özel bir hastanede art arda patlamalar meydana geldi. Hastanenin yakınında bulunan trafonun patlaması sonucu yangın çıktı. dumandan etkilenen hastalar ekiplerce tahliye edildi. Olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Çok sayıda ambulansın sevk edildiği hastanedeki hastalar çevre hastaneler başta olmak üzere çevre illere nakledildi.

Yeni doğan bebek servisi boşaltıldı

Hastanenin son katında bulunan doğumhane ve hemen bitişiğinde bulunan yeni doğan yoğun bakım ünitesinde bulunan bebekler, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye asansörünün de yardımıyla hastaneden sevkleri yapıldı.

 Vali Demirtaş: Çok şükür ciddi anlamda bir sıkıntı yok

Vali Mahmut Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve AFAD İl Müdürü Davut Esen olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada can kaybının olmadığını söyledi. Demirtaş, “Yangın saat 16.00 civarında çıktı. Jeneratördeki bir arızadan dolayı daha sonra trafoya intikal ediyor ve patlama meydana geliyor. Yaklaşık 100 hastamızı yardıma gelen ambulanslarla hem Mardin’imize hem de çevre illerimize gönderdik. Çok şükür ciddi anlamda bir sıkıntı yok. Buradaki yoğun bakımda tedavi gören vatandaşlarımızı devlet hastanelerimizde ve özel hastanelerimizde yoğun bakıma aldık ve tedavileri devam ediyor.” diye konuştu.