Mardin’de Üniversite Öğrencilerine Klasik Olmayan Klasik Müzik Konseri

Mardin Artuklu Üniversitesi, önemli bir müzik programıyla 2023 - 2024 akademik ders yılına başladı.

Yaşam 6.10.2023 11:12:00 0
Mardin’de Üniversite Öğrencilerine Klasik Olmayan Klasik Müzik Konseri

Yeni akademik yılın başlaması nedeniyle planlanan oryantasyon etkinlikleri kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi ve Etisan Holding işbirliğinde düzenlenen ‘Klasik Müzik 101’ programı ‘üniversite öğrencileri klasik müziğin eğlenceli halile tanışıyor sloganıyla gerçekleştirildi.

Etisan Oda Orkestrası Klasik Müzik Programına Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün, Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

Türkiye Geneli İkinci Konser Mardin’de Gerçekleştirildi

Klasik Müzik Programı Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün’ün konuşmalarıyla başladı. 

Yıllardır üniversitelerle yakın işbirliği içinde çalıştıklarını dile getiren Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün, hazırladıkları Klasik Müzik 101 proje kapsamında ilk konseri Ankara Gazi Üniversitesinde ikinci konseri de Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlediklerini kaydetti.

Özgün, kendilerini çok iyi karşılayan Mardin’e ve Mardin Artuklu Üniversitesi’ne teşekkür etti.

 

Özcoşar: “Gençleri Sanatla Buluşturmaya Devam Edeceğiz”

2023-2024 Akademik yılının ilk haftasında böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Üniversite olarak, bilime ve hayata bakışlarını özetleyen Ahlak-Bilgi-Üretim mottosunun en belirgin vurgularından birinin sanat olduğunu söyleyerek Akl-i Selim, Kalb-i Selim ve Zevk-i Selim sahibi gençler yetiştirme idealiyle gençliği sanatla buluşturmaya devam edeceklerini anlattı.

 Üniversite felsefelerinin en başat kavramlarından biri olan hikmet kavramını aklın ve gönlün, aklın ve kalbin, aklın ve yüreğin karşılaşma alanı olarak tanımlayan Özcoşar, bu tanımın “sanat” kavramıyla birebir örtüştüğünü kaydetti. Hikmeti bir yitik olarak görüp peşinden koşmak ve nerede görürlerse onu almak anlayışıyla çalıştıklarını anlatan Özcoşar, akademik ve kültürel çalışmaların yanında sanat çalışmalarını da aksatmadan sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Rektör Özcoşar, Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün’e, Etisan Oda Orkestrası Şefi Rengim Gökmen'e ve bütün Orkestra üyelerine bu sanat programını Kadim Şehir Mardin'in Modern Üniversitesi Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri ile buluşturdukları için teşekkür etti.

 

Programda Anlatımlar Eşliğinde En Özek Klasik Eserler İcra Edildi

Programda Şef Rengim Gökmen’in müzikli ve klasik müzik serüvenine dair ilgi çekici anlatımıyla klasik müzik farklı yönleriyle en özel klasik parçalar eşliğinde öğrencilere sunuldu.

 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konser izleyenlere klasik olmayan bir klasik müzik konseri oldu dedirtti.