Mardin’de Yeşil Sol Parti’den imam aday adayı oldu

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Mardin’de Yeşil Sol Parti’den  milletvekilliği için imam Ahmet Akyol aday adayı oldu.

Politika 27.03.2023 10:29:00 0
Mardin’de Yeşil Sol Parti’den imam aday adayı oldu

Halkların Demokratik Partisi 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini açıklamıştı. Ancak HDP, parlamento seçimlerine, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleriyle birlikte ve Yeşil ve Sol Parti çatısı altında ‘tek liste’yle girecek. Yeşil Sol Parti’den aday adayları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Mardinli  imam Ahmet Akyol’da Yeşil Sol Parti’den Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

AHMET AKYOL KİMDİR?

“Mardin Savur doğumlu 1974 Bağyaka nufusuna kayıtlı 7 yaşında hem ilk öğrenim hem de Arapça ilmine başladım 10-15 yıl Arapça ilmini okudum orta okul ve lisemi Kızıltepe’de bitirdim 1997 lise mezunuyum daha sonra mesleki açık öğretim lisesi için imam hatip lisesi diplomasını da aldım 16 kardeşiz 10 erkek 6 kadın evliyim 4 çocuk babasıyım 2 erkek 2 kadın eşimle beraber 6 kişiyiz tarımcılık ve hayvancılıkla uğraşıyorum kızımın kalbi delik onun için uğraşıyorum davama bağlı biriyim davamla ilgili şu ana kadar üzerime düşen her görevi yerine getirmiş halkıma hizmet etmekten hiç geri durmadım durmayacağım. Hep birlikte başaracağız biji irada gellê Kûrd.”


Anahtar Kelimeler: Mardin’ Yeşil Parti’ adayı