Mardin´deki Höyüklü Köyü futbolcu fabrikası gibi

Mardin merkeze bağlı Höyüklü (Girmasek) Köyünde yetişen bir çok futbolcu Mardin futboluna iz bıraktı. Köy bu yönüyle köçük bir Breziya´yı andırıyor. Adeta futbolcu fabrikası olan köyde bir çok futbolcu İl dışına da transfer olarak Mardin´i temsil etmenin

Spor 6.12.2018 09:16:33 0
Mardin´deki Höyüklü Köyü futbolcu fabrikası gibi

Selman Güneş

Dünya futboluna birçok futbolcu yetiştiren  Brezilya bu yönüyle bir futbol fabrikası gibi görülüyor. Mardin´in Höyüklü (Girmasek) Köyü de senelerdir yetiştirdiği futbolcularıyla adete küçük bir Brezilya´yı anımsatıyor. Mardin´de adeta futbol fabrikası olan Girmasek Köyü´nde doğup büyüyen birçok futbolcu başarılarıyla Mardin futboluna büyük izler bıraktı. Burada yetişen futbolcular il dışında da oynadıkları takımlarda Mardin´in gururu oldu. Höyüklü Köyünden olan bu futbolcular hem hemen futbolun her kademesinde bulunuyor. Kimisi teknik direktör, kimisi yönetici ve kimi de kulüp başkanı oldu.

 

Ağrıspor´da görev yapan Seyithan Özdaş, Nusaybin Belediyespor´da teknik dürektör olan Edip Çetik Kızıltepe 1946 Spor Kulüp başkanı şimdide yönetici olan  Sabahattin Derin ve Mardin Büyükşehir Belediyespor´da Şekip Elik, Sirac Derin, Aydın Özdaş, Faysal Çapar ve Özgür Çetik Mardin futboluna iz bıraktı.

 

SEYİTHAN ÖZDAŞ

Seyithan Özdaş, futbolu Mardinspor genç takımında başladı. Kızıltepespor, Mardinspor Şanlıurfaspor, Ankara PTT, Batman Belediyespor´da oynadı ve futbolculuk kariyerine burada son noktatı koydu. Özdaş futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başladı./resimler/2018-12/6/0918410172403.jpg

 

EDİP ÇETİK

Şimdi Nusayabin Belediyespor´u çalıştıran Eedip Çetik Mardinspor´da futbola başladı. Mardinspor, Cizrespor,  Kızıltepespor Şanlıurfaspor, Siverekspor´da oynadı. Çetik, Nusaybin Demirspor´da futbolu bıraktı. Burada teknik direktörlüğe başladı. Birçok takımı çalıştıran Çetik, şimdi Nusayabin Belediyespor´un başında şampiyonluğun en büyük adayları arasında bulunuyor.

/resimler/2018-12/6/0918156734447.jpg

SABAHATTİN DERİN

Sabahattin Derin, ismini Mardin´de futbollara alakalı olan herkes bilir. Derin de futbol hayatına Mardin Gençler´de başladı. Ardından Cizrespor, Kızıltepespor, Kızıltepe Gençlerbirliğispor´da oynadı. Derin futbolu burada bıraktı. Kızıltepespor´de genel kaptanlık yaptı ardından kendi takında antrenör olarak çalıştı. Derin, Kızıltepe´nin bir çok takımını çalıştırdı. Şimdide Kızıltepe 1946 Spor´da yöneticilik yapıyor./resimler/2018-12/6/0919117204258.jpg

 

ŞEKİP ELİK

Şekip Elik futbola Mardin Tarımspor´da başladı. Ardından Cizrespor, Kızıltepespor, Mardinspor´da oynadı. 3. Ve 2. Lig´lerde menejerlik yaptı.

 

TUNCAY ELİK

Tuncay Elik, Nusayabin Demirspor´da futbol hayatına başladı. Elik, Diyarbakır Belediyespor, Erzurum Belediyespor, Gümüşhane, Siirt, Bafra Belediyespor, Bozhüyükspor, Kilisspor, Kars´ta top koşturdu. Ardından Elik Mardinspor, Derikspor ve Mardin Büyükşehir Belediyespor´da top koşturdu.

 

RAMAZAN KAÇAN

Ramazan Kaçan´da Mardinspor başladı. Ardından  Yeşilli, Mardinspor,  Kızıltepe Yiğitspor, Batman 72 Spor, Nusaybin Demirspor´da yıllarca kaptanlık yaptı.