Mardin`deki STK`lardan saldırılar için kınama

Mardin STK Platformu Diyarbakır başta olmak üzere seçim sürecinde yapılan saldırıları yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Politika 6.06.2015 16:54:17 0
Mardin`deki STK`lardan saldırılar için kınama
 

Mardin`de 50`nin üzerinde dernek, vakıf, sendika ve birliğin de içinde bulunduğu Mardin STK Platformu düzenlediği bir basın açıklaması ile seçim sürecinde yaşanan saldırıları sert bir dille kınadı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Aydın, son olarak Diyarbakır`da vuku bulan provakatif olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, ?Seçim sath-ı mailini girdiğimizden bu yana baskı ve şiddet içerikli tüm saldırı ve girişimleri kınadığımız gibi bugün Diyarbakır?daki bu menfur saldırıyı da şiddetle kınıyoruz." dedi.

Aydın açıklamasında bu saldırının seçimlere iki gün kala yapılmasının düşündürücü ve endişe verici olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Faillerin bir an önce yakalanması ve arkasındaki güçlerin teşhir edilmesi kamuoyunun en büyük beklentisidir. Seçmenin hür iradesini ve seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik bu provokasyonları boşa çıkarmak için mutlaka sandık başına gidilerek oy kullanılmalıdır. Bu ülke hepimizindir ve her seçmenin oyu eşit şekilde değerlidir.?

Seçim sürecinde ve dün Diyarbakır?da yaşanan saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Aydın, ?Bu vesileyle Mardin STK Platformu olarak olayı bir kez daha kınıyor ve halkımızı ortak geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.? dedi.