Mardin´den İdlib ve Elazığ´a yardımlar dualarla gönderildi

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin OSB, Mardin Müftülüğü ve Mardinli Hayırseverlerimizin destekleri ile oluşturulan "Yardım Konvoyu" Elazığ, Malatya ve İdlib´e uğurlandı.

Yaşam 6.02.2020 10:35:35 0
Mardin´den İdlib ve Elazığ´a yardımlar dualarla gönderildi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde Elazığ depremzedeleri ve Suriye´nin idlib kentinde savaş mağdurları için toplanan 12 yardım tırı dualar eşliğin yola çıktı.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde Mardin Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten iş adamları ve Mardin Müftülüğü tarafından toplanan temel ihtiyaç malzemeleri Elazığ depremzedeleri ve Suriye´nin idlib kentinde savaş mağdurları için 12 tıra dolduruldu. Mardin Organize Sanayi Bölgesinde toplanan yardım tırları dualar eşliğinde yola çıktı.

Programa Mardin Valisi ve Büyükşehir belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan, kurum müdürleri ve iş adamları katıldı.

Burada bir konuşma Yapan Mustafa Yaman, ?Mardin olarak Malatya ve Elazığ´daki deprem nedeniyle ve Suriye´de yaşanılan dram nedeniyle ihtiyaç sahibi hemşerilerimize onların yanında olduğumuzu belirtmek üzere hem parasal hem de ayni yardımlarımızı gönderiyoruz. Mardin valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, organize sanayi bölgemiz, müftülüğümüz ve hayırseverlerimizle birlikte 12´inci aracımızı  deprem bölgesine ve İdlib´e gönderiyoruz. Tabi parasal yardımlarımızı Kızılay ve AFAD´a gönderiyoruz. Bu farkındalığı bütün hemşerilerimizden bekliyoruz. Allah razı olsun Mardin yine her zamanki gibi üzerine düşen görevi yapıyor? dedi.

Mardin´in veren el noktasında daima önde olduğunu anlatan AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, ? Elazığ ve Malatya´da yaşanılan deprem neticesinde halkımız birlik ve beraberlik içerisinde seferber oldular. Bizler de akabinde Elazığ´a bakanlarımızla birlikte gittik. Orada yaralarını sarmaya çalıştık? diye konuştu.

Mardin Organize Sanayi Bölgesinin her zaman üzerine düşen görevi yaptığını belirten Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan, kardeşlerine imkânları dâhilinde ellerini uzattıklarını söyledi.

Programın ardından yardım tırları konvoy halinde yola çıktı.