Mardin’e uçak sefer sayısı artırma talep edildi

Mardin Kalkınma Platformu (MARKAP) Mardin’de uçak sefer sayısının artırılmasını talep ediyor

Gündem 3.08.2023 09:20:00 0
Mardin’e uçak sefer sayısı artırma talep edildi

Mardin’de Üniversite, Kalkınma Ajansı, Odalar ve Borsalar, Organize Sanayi Bölgesi, Un-Bulgur-Tekstil Sanayicileri Dernekleri ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ‘gönüllülük’ esasıyla bir araya gelmesiyle oluşturulan ve şehrin, bölgenin sosyo-ekonomik sorunlarını tespit ederek ilgili kurumlar, kuruluşlar ile irtibata geçmek suretiyle bunların çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen bir sivil toplum inisiyatifi olan MARKAP, Mardin’in havayolu ulaşım sorununu ele aldı.

Konuya ilişkin yapılan müzakerelerde, Mardin’de uçak sefer sayısının azlığına dikkat çekilerek ilgili kurumların bu soruna çözüm bulması gereğine vurguda bulunuldu.

“Mardin’de uçak sefer sayısı yetersizdir” diyen MARKAP üyeleri şu açıklamayı yaptı: Mardin’deki mevcut uçak sefer sayısı, yerli-yabancı turistlerin uygun şartlarda Mardin’e gelişine-dönüşüne imkân tanımamaktadır. Bu kapsamda, özellikle iş insanları zaman açısından ciddi zorluklarla karşılaşmaktadır. Bu amaçla uçak sefer sayısının tekrar düzenlenmesi ve sefer sayısının uygun biçimde artırılması gerekmektedir.

 

Bu kapsamda, MARKAP üyesi Mardin İli ve İlçeleri Odaları ve Borsaları da ortak bir talep metni oluşturarak imzaladı ve bunları Ulaştırma Bakanlığı’na ve THY’ye iletmeye karar verdi.

MARKAP, Mardin’in ve bölgenin bu tür sosyo-ekonomik sorunlarını ele alarak lobicilik faaliyetleriyle çözümüne yönelik faaliyetlerini sürdürecek.