Mardin´in Nusaybin ilçesinde 115 servis şoförü ve 19 avcıya sertifikaları verildi.

Mardin´in Nusaybin ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde (HEM), 115 servis şoförü ve 19 avcıya sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Eğitim 3.02.2018 00:47:21 0
Mardin´in Nusaybin ilçesinde 115 servis şoförü ve 19 avcıya sertifikaları verildi.

Nusaybin HEM Konferans salonunda yapılan törene Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, HEM Müdürü Mehmet Şafak Kavak, servis şoförleri ve avcılar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Çetin, Halk Eğitim Merkezinin Nusaybin tarihinde olmadığı kadar kurs açtığını ve başarı gösterdiğini belirterek bir Nusaybinli olarak HEM Müdürü ve yönetimine teşekkür etti.

"Öğrenci servisi taşımacılığını profesyonelleştireceğiz"

Okul servis şoförlüğünün önemine değinen Çetin şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimiz en fazla haftada beş saat derse giriyor. Öğrencilerimiz de haftanın ortalama beş saatini serviste geçiriyor. Yani dersteki öğretmen kadar öğrencilerimizle zaman geçiriyorsunuz. Yani bir öğretmen kadar öğrencilerimiz üzerinde etkiniz var. Öğrenci sizi model, örnek aldığı kadar öğretmeni örnek almıyor. Sizin konuşma tarzınızı dahi öğrenci alıyor. Siz de bir eğitimci gibisiniz. Çocuklar bizim olduğu kadar sizin de çocuklarınızdır. O yüzden eğitimlerine sizin de dikkat etmeniz gerekir. Milli Eğitimde bir disiplin oluşmasını istiyorsak müdüründen öğretmenine, servis şoföründen kantincisine kadar herkes üzerine düşen görevini yapmalıdır. Bu belgelerle profesyonel bir taşımacılık yapmak istiyoruz. Gelecek sezon, nasıl bir servis şoförü için ehliyet soruyorsak bu belgeyi de soracağız. Burada aldığınız eğitim çocuklarımız için çok önemli olacaktır."

"Bu sertifika olmadan servis şoförlüğü yapılamayacaktır "

Milli Eğitim Müdürü Çetin´den sonra bir konuşma yapan HEM Müdürü Kavak da şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarından evlerine, evlerinden okullarına gitmelerini sağlamak, taşıdığınız bu değerli canları ne şekilde taşımanız gerektiği, nelere dikkat edeceğinizi, ilk yardım, iş sağlığı ve güvenliği ve öğrencilere karşı göstereceğiniz davranışlara dair sizlere kurs verildi. İnşallah bu kurs sizin için hayırlı ve değerli olmuştur. Nusaybin´de ilk defa böyle bir kurs düzenlenmektedir. Önümüzdeki yıl bu sertifika olmadan servis şoförlüğü yapılamayacaktır. "

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.