Mardin’in En İyileri Ödülleri sahiplerine verildi

Mardin İletişim ve Yaşam Derneği (MİYDER) tarafından ilk defa verilen Mardin’in En İyileri Ödülleri sahiplerini buldu. Mardin’in En İyi Medya Çalışanlarına verilen ödüller düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Gündem 2.05.2023 11:19:00 0
Mardin’in En İyileri Ödülleri sahiplerine verildi

Mardin İletişim ve Yaşam Derneği (MİYDER) geleneksel hale getirmek hedefiyle Mardin’in En İyileri Ödülleri yarışması düzenledi. Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği (MTSD), Bakay Tekstil, Saltukhan Kahve, Kuruyemiş ve Şekerleme, Akkuş Group, Çuhadaroğlu Group, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu’nun (MTDF) destekleriyle verilen Mardin’in En İyileri Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

MİYDER tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine teslim edilirken, törende ödül alanlar ve ödülleri takdim eden kentin ileri gelenlerinin yaptıkları konuşmalar törene damgasını vurdu.

Ödül töreni yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından ilk olarak sahneye MİYDER Başkanı Murat Akgül davet edildi.

MİYDER Başkanı Murat Akgül yaptığı konuşmada çalışan gazetecilerin Mardin’de yalnız bırakıldığını vurgulayarak, dernek olarak bu eksikliği kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Bütün basın çalışanlarından öncelikle basın çalışanlarının haklarını savunmak konusunda geç kalmalarından dolayı özür dilediklerini söyleyen Akgül, “Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AYDOĞAN: GAZETECİLİK SADECE HABER DEĞİLDİR

Ardından ödüllerin takdimine geçildi. İlk olarak duayen gazeteci, Barış aktivisti ve Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğan’a Jüri Özel Ödülü takdim edildi. Aydoğan’a ödülünü gazeteci Ahmet Kanbal takdim etti.

Duayen gazeteci Cemil Aydoğan ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yaptı. Aydoğan konuşmasında 1 Mayıs gününde emeğe dayalı gazetecileri bir araya getirdiği için Sayın Murat Akgül’e teşekkür ederken, “Gazetecilik bazı sistem yanlılarına göre sadece haberdir. Ama öyle değildir. Gazetecilik toplumsal sürece katkı sunan, barış ve demokrasiden yana olan demokratik hak ve özgürlüklerden yana olan insanları temsil etmektedir. Bu kriterlere, ilkelere sahip olmayan bir kişiye gazeteci denilemez. Bir ülkede barış ve demokrasi yoksa, eğer demokratik hak ve özgürlükler yoksa o ülkede basın özgürlüğünden bahsetmek de mümkün değildir. Tüm gazeteci arkadaşların bunu bilmesinde özellikle yarar görüyorum. Gazetecilik toplumsal alanda özel menfaatleri gözetmeyen, toplumsal menfaatleri özel menfaatlerin üstünde tutmaktır” diye konuştu.

Aydoğan’ın konuşmasının ardından Yılın En İyi İlçe Muhabiri Ödülü Yurt Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İslam Akış’a verildi. Akış’a ödülünü İş İnsanı Aziz Bakay takdim etti. Akış, konuşmasında yerel basının önemine değinerek, basının yasama, yürütme ve yargının ardından 4’üncü güç olduğunu dile getirerek, Murat Akgül’e teşekkürlerini sundu.

KERİMOĞLU’NDAN ÖZGÜR BASIN VURGUSU

Yılın En iyi Bölge Radyosu Ödülünü Radyo Zergan İmtiyaz Sahibi Yılmaz Çiçekana’ya verilirken, ödülünü iş insanı Kadir Kerimoğlu takdim etti. Kerimoğlu, ödülü takdim etmeden önce bir konuşma yaparak, “Basınımızın her ne kadar özgür olmadığı, her ne kadar hem düşünce özgürlüğü hem de mali açıdan özgür olmadığı bir dönemde de bu ödülleri dağıtmak çok önemli. Umarım bundan sonraki süreçte de basın emekçilerinin daha özgür olması diliyorum” dedi.

Özcan Çiçekana da gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ÖTER: ÇOK ANLAMLI

Yılın En İyi Köşe Yazarı Ödülü Adnan Koçhan’a verilirken, ödülü MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter takdim etti. Öter, ödülü Adnan Koçhan’a takdim etmesinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyerek, “2007 yılında ilk sivil toplum derneğini kurduğumda o zaman Mardin Ajansı’ydı. İlk haberimi kendisi yapmıştı. Bugün de ben kendisine ödül veriyorum, hayırlı olsun başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Koçhan da herkese teşekkür ederek, 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramını da kutladığını söyledi.

DUYAN: ULUSAL BASINIMIZIN OLMASINI UMUT EDİYORUM

Yılın En İyi Muhabiri ödülünü Mustafa Erkar hak ederken, ödülünü OSB Başkanı Nasır Duyan takdim etti. Nasır Duyan konuşmasında basının önemine değinerek, “Hem haber alma hakkı konusunda hem de tanıtım konusunda çok önemli. OSB’nin tanıtımı ve reklamı açısından pozitif ayrımcılık yapmak istiyorum ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bir de bir temennim olacak; bizim sadece Mardin’de yerel basınımız olmaması, ulusal basınımızın da hem yazılı hem de görsel bir basınımızın olmasını umut ediyorum. Bu temenni ile bugün ödül alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Bir gün bizim de hem ulusal hem de uluslararası bir basınımız olsun. Birçok ilde var. İnşallah bunu bir gün gerçekleştiririz” dedi.

ERKAR: MARDİN’İ DAHA İYİ TANITMALIYIZ

Gazeteci Mustafa Erkar da, “Ben Mardin’i konuşmak istiyorum. Mardin hak ettiği yerde midir? Onu sayın başkanımız, başkanlarımız da burada. Ben hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Turizme kapıldık. Turizm bizi kendi akışında sürükledi, onun seyrine kapıldık gittik. Biz hazır mıydık? Hazır değildik diye düşünüyorum. Buradaki camiaya şunu söylemek istiyorum; Mardin’in turizmi, Mardin’in ekonomisi için mutlaka bir şeyler yapmamız lazım. Basın olarak Mardin’i daha iyi tanıtmalı, daha çok sorunlarını dile getirmek bence çok çok önemli. Tabi ki; Murat kardeşime ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum beni bu ödüle layık gördükleri için.

BATUR: DAMGA VURACAĞIZ

En iyi ajans Muhabiri Anadolu Ajansı’ndan İbrahim Halil Sincar’a verilirken, ödülünü iş insanı İbrahim Batur takdim etti. Sincar’ın haberde olması dolayısıyla ödülünü Bedia Tekin aldı. Batur burada yaptığı konuşmada basının tekstil alanına dönük haberleri dolayısıyla teşekkürlerini sunarak, 1 Mayıs işçi Bayramını kutladı. Batur, “Mardin’de sadece turizm yok. Çok ciddi bir şekilde tekstil de gümbür gümbür geliyor. Emin olun bundan sonraki 5 yılda bizler bölgeye ve Türkiye’ye damga vuracağız” dedi.

Yılın En iyi Gazete Tasarımcısı ödülünü Cemal Çetin alırken, ödülünü iş insanı Ahmet Azun takdim etti. Ahmet Azun konuşmasında 1 Mayıs’ın tüm emekçilere hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Yılın En İyi Araştırmacı Yazarı Ödülü Mehmet Sait Çakar’a verilirken, ödülünü Mardin İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Fatma Işıker takdim etti.

Yılın En İyi İlçe Gazetesi ödülünü Midyat Habur Gazetesi’ne verilirken, ödülü gazete adına Yazı İşleri Müdürü Mehmet Mahsum İş, iş kadını Nihal Akar Dalkılıç’ın elinden aldı.

Yılın En İyi Bölge Radyo Sunucusu ödülü Çiçek Deniz’e verilirken, ödülünü gazeteci Cemil Aydoğan takdim etti.

Cemil Aydoğan gazetecilik hayatında ilk defa bir kadın gazeteciye ödül verme heyecanını yaşadığı için heyecanını dile getirirken, Çiçek Deniz de ödüle layık görüldüğü için teşekkürlerini sundu.

ŞİMŞEK: ÖZGÜR GÜNLERDE ÖZGÜR TÜRKÜLER YAYINLAMAK İSTERİZ

Yılın En İyi Kürtçe Yayın Yapan Radyosu Ödülü Mezopotamya Radyo’ya verildi. Mezopotamya Radyo adına ödülü Kemal Şimşek, Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş’in elinden aldı. Süleyman İş, konuşmasında ödül töreninde emeği geçenlere teşekkür ederken, ödülü takdim etmekten onur duyduğunu söyledi.

Kemal Şimşek ise, “Kendi anadilimizde yayın yapmak ve kendi anadilimizde yayın yaptığımız için ödül almak bir insanın en çok gurur duyacağı anlardan biridir herhalde. Herkese teşekkür ediyorum. Daha özgür günlerde özgür türküler yayınlamak isteriz” dedi.

EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN GAZETE ÖDÜLÜ MARDİN HABER GAZETESİ’NİN OLDU

Yılın En İyi Çıkış Yapan Gazetesi Ödülünü ise Mardin Haber Gazetesi almaya hak kazandı. Ödülü gazete adına gazeteci Abdullah Uzuner, Sadettin Ersöz’ün elinden aldı.

Ersöz konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, ödül töreninin seçildiği gecenin 1 Mayıs İşçi Bayramı olması dolayısıyla anlamlı olduğunu söyledi.

Ödül töreni çektirilen toplu fotoğraf ile son buldu.