Mardin’in yeni stadı böyle olacak

2024 yılı için yatırım programına alınan Mardin Stadyumunun proje sözleşmesi yapıldı. İhaleden hemen sonra ilk temel atma töreni yapılacak.

Spor 10.11.2023 14:59:00 0
Mardin’in yeni stadı böyle olacak

Türkiye Yüzyılı’na Yakışır Stadyumu Mardin’e Kazandırmak İçin Proje Sözleşmesi İmzalandı.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yatırım programına alınan Mardin Şehir Stadyumu için Proje Sözleşmesi imzalandı.


Bu kapsamda, Mardin’de ön protokolü yapılan yeni stadyumun proje sözleşmesi 08.11.2023 tarihinde imzalanmıştır. Stadyum FİFA standartlarına, modern ve yaşayan tesis normlarına uygun olarak projelendirilecektir. 
Stadyumda bireysel spor branşları için en az 10 adet antrenman ve eğitim salonu, 15 adet soyunma odası, toplantı salonları, kapalı tribün, doğal çim zemin, 500 araç kapasiteli otopark bulunacaktır. Stadyum projesinin 21 Aralık 2023 tarihinde tamamlanarak 2024 Ocak ayında ihalesinin yapılması planlanmaktadır.


Modern Tesislerde Spordaki Başarının Artması Amaçlanıyor


Vali Akkoyun; "Buradaki amaç gençlerimizin, vatandaşlarımızın spor imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak yeterli ve güvenli tesisleri hayata geçirmektir. İnşallah bu tesisler sayesinde gençlerimiz, sporcularımız ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılar elde edecek. Tesislerle birlikte başarılarımız artacaktır."


“Mardin Stadyumu’nun şehrimize kazandırılması nedeniyle, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, Hemşehrimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof.Dr. Vedat Işıkhan’a ve Milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehrimize Hayırlı Olsun…”  ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Mardin’ stadı böyle olacak