Mardinli Markus Acar Ekrem İmamoğlu ile görüştü

Mardin´de yaşayan, bilim ve teknoloji tutkusuyla ürettiği projelerle adından söz ettiren 18 yaşındaki Markus Acar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nu makamında ziyaret etti.

Yaşam 22.07.2020 02:12:30 0
Mardinli Markus Acar Ekrem İmamoğlu ile görüştü

Mardin´de yaşayan, bilim ve teknoloji tutkusuyla ürettiği projelerle adından söz ettiren  18 yaşındaki Markus Acar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nu makamında ziyaret etti.

Merkez Artuklu ilçesinde yaşayan ve bir dönem Deyrulzafaran Manastırı´nda eğitim alan Mardin Fen Lisesi mezunu Markus Acar, bilim ve teknoloji konusundaki ilgisi ve hazırladığı projelerle tanındı. Dünya genelinde pek çok üniversiteden davet alan Markus Acar, Kanada´daki McMaster Üniversitesi´nin teklifini kabul etmişti. Acar İstanbul´a giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nu ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu, İBB olarak eğitim hayatında daima Markus Acar´ın yanında olacaklarını ifade etti. İmamoğlu, "Markus Acar, Mardin´de lise 4´ünücü sınıf öğrencisi ve İsviçre´nin Cenevre kentinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi´nin (CERN) lise öğrencileri arasında düzenlediği yarışmada 500 proje arasında finale kaldı. Bugün ziyarete gelen Markus,  eğitim hayatında İBB´yi hep yanında görecek" dedi.

Markus Acar ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Acar şu ifadeleri kullandı: ?Herkese merhabalar, bugün İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoglu ile görüştüm. Girişimcilik, üniversite,  gelecek projeler ve eğitimim hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Zaman ayırıp beni ağırladıkları için kendilerine çok teşekkür ederim."