MARDİNLİ ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ İZMİR´DE SERGİLEDİ

Mardinli Lise Öğrencileri İzmir´de düzenlenen Genç Turizmciler Yarışıyor etkinliğine katılarak 2 madalya ile dönerek büyük bir başarı elde ettiler.

Eğitim 23.04.2016 17:43:06 0
MARDİNLİ ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ İZMİR´DE SERGİLEDİ

Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen ?2.Genç Turizmciler Yarışıyor? etkinlikleri Türkiye´nin 21 ilinden gelen 30 mesleki ve teknik anadolu lisesinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler, güzel havanın ve müziğin de etkisiyle en iyi yemek, en yaratıcı yatak ve en iyi kokteyl yarışmalarında kıyasıya mücadele etti.

Artuklu Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Konaklama Seyahat Hizmetleri Alan Şefleri Selçuk Dörtkulak ve Süleyman Tezcan rehberliğinde 5 kişilik bir ekip ile yarışmalara katılım gösterdi. Okul adına yarışmalara katılan öğrenciler Gülhayat Güneri ve Nurhayat Arpa ? Yaşayan Osmanlı Mutfağı? dalında ?en lezzetli yemek ? ödülüne, Salih Sun ve Kübra Durdu ise ?Yaratıcı yatak yapımı? dalında ?jüri özel ödülüne? layık görüldü.
Daha önce Uluslar arası Antalya Altınkepçe ve İstanbul Gastronomi yarışmalardan madalyalar ile dönen Evliya Çelebi MTAL Çeşme´den de 2 madalya ile dönerek Mardin´i temsil etti.

Etkinliklerin son gününde tüm okulların katılımı ile 3 bin 777 hamburger, 370 metre uzunluğuna ulaştı ve ?Dünyanın en uzun hamburgeri? Guinness Rekoru kırıldı.