Mardinli boksör Türkiye üçüncüsü oldu

Mersin’de gerçekleştirilen Naci Oral Genç Kadınlar ve Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılan Mardinli boksör Sezen Sude Karaboğa, 48 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Spor 30.01.2024 21:53:00 0
Mardinli boksör Türkiye üçüncüsü oldu

Artuklu ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki boksör Sezen Sude Karaboğa, Mersin’de gerçekleştirilen Naci Oral Genç Kadınlar ve Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına katıldı.  Mersin Servet Tazegül Spor Salonunda 24 – 31 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya katılan boksör Sezen Sude Karaboğa, Çankırılı rakibini ilk rauntta yenerek üst tura yükseldi. 

Sezen Sude Karaboğa, ardından Bursa ve  Yalovalı rakiplerini eleyerek yarı  finale yükselme başarısı gösterdi.  Yarı finalde de Samsunlu rakibine elenen Sezen Sude Karaboğa, böylelikle 48 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Mardin’i gururla temsil ettiğini vurgulayan Sezen Sude Karaboğa, “Daha iyi olmak için sürekli antrenörümle çalışıyorum. Maalesef bu turnuvada yarı finalde elendim. Ama hedeflerime ulaşmak için yılmadan çalışmaya devam edeceğim. Buradan sürekli bana destek olan aileme çok teşekkür etmek istiyoru.” dedi.

Karaboğa’nın antrenörü Orkun Çaylak ise “Sezen Sude Karaboğa, daha önce katıldığı turnuvada Türkiye ikinciliği elde etti. Mersin’deki bu etkinlikte üçüncü olduk. Olsun biz çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Mardinli boksör Türkiye üçüncüsü