Mardinli kadınlar okur-yazar sertifikası aldı

Mardin`de açılan okuma yazma programını tamamlayan 14 kadına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Eğitim 27.11.2014 08:46:15 0
Mardinli kadınlar okur-yazar sertifikası aldı

Çok Amaçlı Toplum Merkezi`nin (ÇATOM) açtığı okuryazarlık kursunu bitiren 14 kursiyer sertifikalarını Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in elinden aldı.

Sertifika töreninde konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, “Okuma-yazma bilmeyen özellikle hanımlarımızı ÇATOM vasıtasıyla burada okuma yazma kursu ile okuryazar yapıyoruz. Bugün de sertifikalarını vereceğiz. Okuma yazma öğrenmenin verdiği şevk ve heyecanı gözlerinden okuduk. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

14 kursiyere eğitim veren emekli sınıf öğretmeni Hamdiye Can, kursiyerlerinden çok memnun olduğunu ve 14 kursiyere daha eğitim vereceğini söyledi.

Kursta okuma yazma öğrenen Nahide Gülcihan (48), “Allah hocalarımızdan razı olsun. Bizi bu imkânları sundukları için hepsine teşekkür ediyorum. Gençken anlamıyordum ve okuldan kaçıyordum. Okulu sevmiyordum. Şimdi ise buraya gelip okuma yazmayı öğrenmek istiyorum.   Okumanın yaşı yoktur.” dedi.

Sertifika törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, ÇATOM Sorumlusu Dilek Sanavu ve kursiyerler katıldı.