https://twitter.com/Abdullah_Erin47

Mardinli öğrenci üniversite sınavında 6'ncı oldu

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan Fen Lisesi ve Mardin Birey Eğitim Kurumları öğrencisi Emre Aydın, 3 milyon 243 bin 425 kiş kişinin girdiği üniversite sınavında Türkiye 6’ncısı oldu.

Eğitim 19.07.2022 11:49:00 0
Mardinli öğrenci üniversite sınavında 6

Güneydoğu da görülmemiş bir başarı hikayesi Mardin’de Emre Aydın’dan   geldi. Mardin Birey Eğitim Kurumları ve Mardin Fen Lisesi öğrencisi olan Emre Aydın YKS’de 200 sorudan 198 doğru yaparak 2022 YKS Sayısal Yerleştirme Puanında Türkiye 6’ncısı oldu.

Bölgede ve Mardin’de şimdiye kadar böyle bir başarı görülmediğini belirten Mardin Birey ve Kızıltepe Karacadağ Eğitim Kurumları Kurucusu  Mehmet Reşit Kandemir, “Bu başarının öğrencinin kendi çalışması, Mardin Fen Lisesindeki öğretmenlerin ve kurumumuzdaki öğretmenlerin başarısıdır.” dedi.

Kandemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Emre Aydın 11. sınıftan itibaren kurumumuza kayıt yaptı. İki yıldır derece öğrencilerimize otel kampları, deneme kampları ve özel eğitim koçluğu yağıyoruz. Pandemi döneminde okullar kapalı olduğu dönemde öğrencimizle özel ilgilendik. Bunun dışında Türkiye 149.  İrem Özmen de öğrencimiz. Türkiye geneli ilk 30 binde iki kurumumuzda yaklaşık 65 öğrencimiz var.”