Mardinli Tuana Abak Satrançta Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye satranç Federasyonu ve ROSATOM iş birliğiyle 20-24 Nisan 2024 tarihlerinde Karaman’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi.

Gündem 26.04.2024 12:34:00 0
Mardinli Tuana Abak Satrançta Türkiye Şampiyonu Oldu

Şampiyonada Türkiye’nin farklı şehirlerinden 78 takım ve 400’ü aşkın sporcu yarıştı. Mardinli 12 yaş Türkiye şampiyonu Tuana Abak’ın oynadığı Apaydın Satranç Kulübü 12 yaş kadınlar kategorisinde iki senedir üst üste ikinci defa Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, törende yaptığı konuşmada, şampiyonada dereceye giren sporcuları kutlayarak şunları söyledi: “81 şehirde müthiş bir yarış yaşandı. Şampiyon olan takımlarımızı, genç sporcularımızı kutluyoruz. Şimdi Avrupa heyecanı başlıyor. Şampiyonlarımızdan Avrupa’da da büyük başarı bekliyoruz. 20-28 Haziran 2024 tarihlerinde Rodos’ta yapılacak Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemize madalyalar kazandırmasını bekliyoruz.

Apaydın satranç spor külübü  ve Milli takım alta yapı antrenörü olan Abdulkadir Abak hedefimiz ilimizde daha fazla sporcuyu uluslararası turnuvalara göndermek olduğunu söyleyrn Abak, “İlimizdeki birçok satranç sporcusuna ilham kaynağı olan Tuana Abak’a Rodos’ta yapılacak Avrupa takım şampiyonasında başarılar diler ve ülkemize madalya ve kupa getirmesini temenni ediyoruz.” Dedi.