Mardinli ve Kütahyalı öğrenciler yerli malı haftasını birlikte kutladı

Kütahya Tavşanlı Hanımçeşme ilkokulu ile Mardin Kızıltepe Toki İlkokulu yerli malı haftasını beraber kutladılar.

Gündem 20.12.2022 08:54:00 0
Mardinli ve Kütahyalı öğrenciler yerli malı haftasını birlikte kutladı

Türkiye’de 12-16 Aralık yerli malı haftası olarak kutlanmaktadır. Kütahya Tavşanlı Hanımçeşme ilkokulu 4/B sınıf öğretmeni Erol İlbasab ve Mardin Kızıltepe Toki İlkokulu 4/D sınıf öğretmeni Ramazan Ay rehberliğinde İki farklı ilde yetişen yerli ürünleri birbirlerine göndererek hem illerinde yetişen yerli ürünleri tanıttılar hem de kardeşlik duygularını geliştirdiler.

Her iki okulun velilerinin yoğun destek sağladıkları etkinlikte yerli ürünlerin yansıra öğrenciler de birbirlerine birer mektup gönderdiler. Her iki okul öğrencilerinin yaptıkları hediyeleşmeden büyük keyif aldılar.

Tavşanlı’nın meşhur leblebi çeşitleri, tarhanası, eskilerden kalma belgat gibi ürünlerini Kızıltepe Toki İlkokulu öğrenci arkadaşlarına tattırmak için gönderdiler. Buna karşılık Kızıltepe Toki İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri de Mardin’de yetişen kırmızı mercimek, bulgur, pestil, sucuklu ceviz, pestil, badem, ceviz, badem şekeri, Derik zeytini gibi ürünlerini Tavşanlı Hanımçeşme İlkokulu öğrencilerine göndererek yazdıkları mektuplarla birbirlerine teşekkür ettiler.