MARDİNLİLER TRABZON´DA HORONLA KARŞILANDI

Mardin - Trabzon Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Trabzon´a varan Mardinli aileler Trabzon´da horonla karşılandı.

12.05.2018 13:50:00 0
MARDİNLİLER TRABZON´DA HORONLA KARŞILANDI

Mardin - Trabzon Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Trabzon´a varan Mardinli aileler Trabzon´da horonla karşılandı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesinin Desteği ile Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun yapmış olduğu Mardin -Trabzon Kardeşlik Projesi kapsamında geçtiğimiz gün Trabzonlu bir kafile Mardin´e gelerek 3 gün boyunca Mardin ve ilçelerini gezdi. Trabzonlu aileler Mardinli ailelerin evlerinde misafir edildi.

Proje kapsamında Mardinli yaklaşık 50 kişilik bir kafile Trabzon´u ziyaret için Kızıltepe ilçesinden Trabzon´a gitti. Mardinli aileler horonla karşılandı. Trabzonlu ev sahipleri Mardinli aileleri akşam yemeğinde ağırladı.

Burada bir konuşma yapan Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga şöyle ?Mardinli aileleri burada ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bize Mardin´de evlerinizi açtığınız zaman misafir ettiğiniz zaman o sıcaklık hala üzerimizdedir. Bu sıcaklık bu sohbetlerimiz bu ilişkilerimiz daim olacak inşallah.? dedi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın ise şunları söyledi: ?2014 yılından bu yana sürdürdüğümüz bu kardeşlik köprüsü projesine emeği geçen herkese basınımıza ve özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu´ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ailelerle arasında güzel bir kaynaşma oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.?

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter de ?Bu projede herkesin ismi var buna gönül vermiş buna dokunmuş Trabzon halkını Mardin halkını sizlerin herkesin katkısıyla bu günlere geldi. Bundan sonra güzel bir şekilde devam edecek inşallah. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.? şeklinde konuştu.

Program sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi.