Mardinlilerden GAP sitemi

Türkiye´de yapılan ve yapımı tamamlanan her türlü proje için memnuniyet duyduklarını dile getiren Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) 45 yıl önce yapımı başlayan ve halen tamamlanamayan GAP projesinin bir an önce bitirilmesini istiyor.

Gündem 8.06.2020 09:51:28 0
Mardinlilerden GAP sitemi

Türkiye´de yapılan ve yapımı tamamlanan her türlü proje için memnuniyet duyduklarını dile getiren Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) 45 yıl önce yapımı başlayan ve halen tamamlanamayan GAP projesinin bir an önce bitirilmesini istiyor.

MTDF´den yapılan açıklama şu şekilde: ?Ülkemizin herhangi bölgesine, iline, ilçesine, beldesine, köyüne, mahallesine, cadde veya sokağına. Yapılan ve yapılacak her türlü hizmet; Vatansever ve İnsan odaklı duygu ve düşünce sahibi bir yurttaş olarak bizi son derce mutlu ediyor.

Lakin hizmetler Ülkenin her tarafına önem ve acili yetine göre eşit şekilde götürülmelidir. 45 Yıl önce GAP´ın temeli atıldı, fakat hala bitirilmediği için ülkemizin hububat ve bakliyat ihtiyacının yaklaşık % 20 sini karşılayan Mardin çiftçilerimiz Tarımsal elektrik konusunda büyük ekonomik sıkıntı yaşıyor ve milli servet tarım üretimine olumsuz yansıması oluyor. Eğer bu GAP Projesi başka bir bölgemizde olsaydı değil Kırk beş sene belki de 4-5 yılda tamamlanmıştı?

Nitekim Seyhan Barajı Rahmetli Adnan Menderes döneminde, Ülke ekonomisi sıkıntıdayken 974 günde üç seneden kısa bir sürede tamamlandı ve Çukurova bölgemizin ekonomisi şahlandı iyiki de yapıldı?

 

(2) Uluslararası tarihi İpekyolu Üç yüz bin nüfusa yaklaşan Mardin ilimizin Kızıltepe ilçesinin ortasından geçiyor.

Son üç aylık koronavirüs tedbirleri saymazsak yılda ortalama 20 ile 30 arası insanımız ağır tonajlı araçların tekerlekleri arasında ezilerek hayatlarını kayıp ediyorlar.

Bu mega ilçeye çevre yolu yapılması için yıllardır insanlarımız yetkililerimize çağrıda bulunuyor ve yalvarıyor.

2018 Yılında Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak ilçe halkımızın desteğiyle 92.832 adet imza topladık.

Bu imzaların ıslak orijinalini Külliyeye Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdik. İmzaların özel kalemde yetkililerin aldığına dair teyit aldık fakat imza formları ve 92.832 insanımızın talebini içeren dilekçenin Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmediği konusunda şüphelerimiz hala devam ediyor.

Çünkü 92.832 Vatandaşının haklı taleplerine Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisiz kalmayacağını düşünüyoruz?

 

Allah´a Şükürler olsun ülkemizin her tarafına otoyollar, otobanlar, bağlantı yolları, sahil yolları, dağlar altında, Deniz altında tüp geçitler, tüneller, Köprüler, viyadükler, Gerektiğinde 45 günde bitirilen devasa hastaneler, Dünyanın en büyük havalimanı, yakında Kanal İstanbul, Tüm bunlar ülkemizin ortak değerleridir, zenginliğidir. Yurttaşlarımız daha güzel hizmetlere layıktır. Bunları Yapanlardan Allah razı olsun diyoruz. 

Mardin´ gelince GAP ve çevre yolu için ya ödenek yetersiz yada kamulaştırma sorunları gibi mazeretler, bu mazeretler batı illerimizde söz konusu olmazken neden bizde oluyor.  Yarım asırdır bizden esirgenen hizmetler 50 yıllık süreçte halkımızın siyasi temsilciliğini yapan milletvekilleri iktidar veya muhalefet hatta belediye başkanlarına kadar sorumludurlar ve vebal altındalar. Madem ülkemizin her tarafına büyük hizmetler kolaylıkla yapılabiliyor, bize gelince mazeretler, bahaneler o zaman bizi temsil edenler derdimizi anlatmamışlar yâda sahiplenmemişler.?


Anahtar Kelimeler: Mardinlilerden sitemi