Mardin',n birçok ilçesinde elektrik kesintisi

Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin Artuklu, Yeşilli, Savur ve Ömerli İlçelerinde Dicle Elektrik tarafından yürütülecek çalışmalar sebebiyle belirli saatlerde planlı kesinti yapılacağı belirtildi.

Gündem 20.11.2020 16:05:00 0
Mardin

Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin Artuklu, Yeşilli, Savur ve Ömerli İlçelerinde Dicle Elektrik tarafından yürütülecek çalışmalar sebebiyle belirli saatlerde planlı kesinti yapılacağı belirtildi.  

Dicle Elektrik A.Ş Mardin İl Müdürlüğü (Sistem İşletme İl Yöneticiliği) tarafından bildirilmiştir.

Kızıltepe

154 kV Kızıltepe Serkan Ay Trafo Merkezi’nde TEİAŞ tarafınca TR-A ve TR-B trafolarında kuplaj kilitlemelerinin iptali ve trafolarının paralele alınması çalışmaları yürütülecektir. Bu çalışma doğrultusunda TR-A ve TR-B trafolarında bulunan fiderlerde 21.11.2020 Cumartesi günü 04:00-06:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Bu çalışma doğrultuda Kızıltepe İlçesinden; Akalın, Altıntoprak, Atatürk, Bahçelievler, Belli, Büyüktepe, Cumhuriyet,  Doyuran, Dunaysır, Ekinlik, Elbeyli, Ersoylu, Erikli,Eskin, Eymirli, Fındıktepe, Fırat, Gözlüce, Harmandüzü, Haznedar, Hocaköy, Ilıcak, Işıkören, Kengerli, Koçhisar, Koçlu, Mezopotamya, Ortaköy, Şahkulubey, Sanayi, Tepebaşı, Turgut Özal, Yaşarköy, Yenikent, Yenimahaller, Yurtderi, Çamlıca, Çınarcık, Üçevler ve İpek Mahalleleri  elektrik kesintisinden etkilenecektir.

Nusaybin

154 kV Nusaybin Çağ-Çağ Trafo Merkezi’nde TEİAŞ tarafınca F18 Nusaybin-1 fiderinde 23.11.2020 Pazartesi günü 07:00-14:00 saatleri arasında ve F15 Akarsu fiderinde 23.11.2020 Pazartesi günü 10:00-14:00 saatleri arasında ve 36 Kv kesici değişim çalışmaları yürütüleceğinden belirtilen tarih ve saatlerde söz konusu fiderlerde elektrik kesintisi olacaktır.

Bu çalışmalar doğrultusunda F18 Nusaybin 1 fideri çalışmasında; 8 Mart,Barış, Dicle, Gırnavas, Kışla, Mor-Yakup, Selahaddin Eyyübi, Yenişehir, ve İpekyolu Mahalleleri ve F15 Akarsu Fideri çalışmasında; Akarsu, Açıkköy, Açıkyol, Büyükkardeş, Dallıağaç, Doğanlı, Düzce, Dirim, Gürün, Güvenli, Heybeli, Kalecik, Kaleli, Karaca, Kuruköy, Küçükkardeş,  Tepeören, Yavruköy, Yolindi ve  Çalı Mahalleleri elektrik kesintisinden etkilenecektir.

Savur-Yeşilli-Artuklu- Yeşilli

Mardin-1 Trafo Merkezi barası ile irtibatlı F12 Savur ve F13 Yeşilli fiderleri üzerinde OG hat bakım-onarım çalışmaları 21.11.2020 Cumartesi günü 09:00-17:00 saatleri arasında yürütülecektir. Bu çalışma doğrultusunda söz konusu fiderlerden beslenen bölgeler alternatif hatlar üzerinden beslenecektir. Bu çalışma doğrultusunda oluşabilecek elektrik kesintisinden etkilenecek mahalleler ekteki tabloda belirtilmiştir.