Marpress Baskı Çözümleri "baskıya dair ne varsa" sloganıyla açılışını yaptı

Perakende ve toplu sipariş imkanı sunan, son teknolojinin kullanıldığı Mardin bölgesinin tek baskı merkezi Kızıltepe`de açıldı.

Gündem 19.04.2014 13:41:20 0
Marpress Baskı Çözümleri

Kızıltepe ilçesinde 1996 yılından beri matbaacılık ve gazetecilik faaliyeti gösteren Yeşilova Gazetecilik ve Matbaacılık bölgeye alanında ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

            Marpress Baskı Çözümleri olarak sektöre merhaba diyen işletme, bünyesinde, Matbaacılık, Copy Center, Ozalit Baskı, Lazer Baskı, UV Baskı, Dijital Baskı, Tekstil Baskı, Kırtasiye, Okuma Salonu, Promosyon faaliyetlerinde bulunmaktadır.

            Kilise Caddesi kurulan tesisin açılışına Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Daire Müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. İşyerinde öğrencilere yönelik ücretsiz okuma salonu ve şark köşesi de mevcut.

            Açılışta bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, böyle bir tesisin Kızıltepe’de kurulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Ermiş, "Bu baskı merkezinde baskı işlerinin yanı sıra hem kırtasiye malzemesi var hem okuma salonu var. Öğrenciler burada ders çalışabilecek, deneme yapabilecekler okuma salonun ücretsiz olması ilçemizdeki öğrenciler için bir avantajdır. Daha önce bir plaket yaptırmak için başka yerlerden sipariş veriyorduk. Bazen bir hafta beklendiği oluyordu. Şimdi anında teslim ediyorlar. Bu teknolojinin Kızıltepe’de olması önemlidir. Hayırlı uğurlu olsun" 

            Marpress Baskı Çözümleri Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Demir, Marpress’in kuruluş hikayesini ve ilkeleriyle, faaliyetlerini şöyle özetliyor; “Firmamız 1996 yılında Yeşilova Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. olarak sektöre merhaba dedi. O yıllarda bölgede ofset matbaacılık bile yoktu. Tipo matbaacılık ile bölgede matbaacılık adına yeni bir soluk olduk. 16 Kasım 1996 tarihinde süreli yayın yapan Yeşilova Gazetesi’nin ilk sayısını sunduk okurlarımıza. Matbaacılık sektörü teknolojiyle birlikte değişime ve ilerlemeye açık olan bir sektördür. Sektörde var olmak istiyorsanız bu değişime ayak uydurmak zorundasınız. Biz de Yeşilova Gazetecilik Matbaacılık A.Ş. olarak her zaman yeni teknolojilere uygun makine parkımızı yenilemeye çalıştık. Müşteri memnuniyetini sürekli kılmak ve verimliliği en üst seviyeye ulaştırmak, bizim için yüksek kaliteli ve düşük maliyetli hizmeti verebilmek misyonumuz olmuştur.

            Sektörel olarak bölgenin büyük bir eksikliği olan dijital baskı, plan kopya, promosyon, CtP vb. ürünlerde dışa bağlılığına son vermek amacıyla Marpress Baskı Çözümleri Matbaacılık Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni kurduk. Marpress, bünyesine aldığı makine ve ekipmanlarla sadece Mardin’de değil bölgede bir ilke imza atmıştır. Marpress Baskı Çözümleri, tanıtım - reklam pazar payının Mardin’den dışarı çıkmasını engellemekle beraber bölgeden gelecek taleplere de cevap verecek kapasitede bir tesise sahip. Kaliteli hizmet ve sıfır hata koşullarını yakalamak için işletmenin tüm birimlerinde Toplam Kalite Yönetimi uygulayarak, yenilikçi bir politika ile vizyonumuz oluşturulmuştur.

            Makine parkımızda bulunan birçok makinenin bölgede ilk olmasının yanı sıra teknolojik olarak da eş değerleri yoktur. Çok basit bir örnek vermek gerekirse Marpress’ten önce, Mardin’de bir plaket yapmak bile imkansızdı. Düşünün; bir plaket yapmak istiyorsunuz ve bunun için en az 3-4 gün bekliyorsunuz. Marpress Baskı Çözümleri’nde siz çayınızı yudumlarken plaketiniz hazır hale getiriliyor. Yani çayınız bitmeden plaketiniz hazır.

            Ayrıca kırtasiye bölümünde de halkımıza hizmet veriyoruz. Öğrencilerimiz için kitap okuma ve ders çalışma ortamı oluşturduk. Öğrencilerimiz de bundan ücretsiz faydalanacak.

            Toplam kalite anlayışı ile Marpress Baskı Çözümleri baskılı materyallerin tasarımından baskısına, laminasyonuna dek titiz ve özenli bir hizmet sunuyor. Bütün dünyadaki gelişmeleri takip ediyor ve makine parkını yeni teknolojilere uygun biçimde yeniliyor.”

            Demir, bu denli, yatırımlarıyla ilgili önceliklerini ve tercih nedenlerini şöyle dile getirdi; “Biz yeni yatırımımızı, gelişen dijital baskı teknolojisiyle müşterilerimizin düşük tirajlı acil ve hızlı isteklerine cevap vermek üzere planladık.

            Kalite politikamız, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun, zamanında ve hatasız ürünler sunmak; çağdaş teknoloji ve yönetim teknikleriyle kendini yenilemek. Firmamız, çevre ve insan faktörünü ön planda tutarak, çalışanların desteği ile büyüyecek ve gelişecek. Bu amaçla tüm personelin mutluluğunu ve eğitimini ön planda tutuyoruz. Gelecekte var olabilmek için, verimliliğe, öğrenmeye ve değişmeye her zaman önem vermek temel politikamızdır. Ekipmanlara gösterdiğimiz ilginin aynısını ekip elemanlarının eğitiminde de göstermekteyiz. Bütün bu çabalar müşterilerimize daha iyi ve sorunsuz bir hizmet sunabilmek için.” şeklinde konuştu.