MARSU Genel Müdürü Songur: 40 milyon gideri 10 milyon TL geliri olan bir kurum olduk

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Mehmet Songur,  MARSU'nun zarar ettiğini belirtti. Songur, " Bakın ayda 30-40 milyon gideri 10 milyon geliri olan bir kurum olduk." dedi.

Gündem 29.07.2022 00:01:00 0
MARSU Genel Müdürü Songur: 40 milyon gideri 10 milyon TL geliri olan bir kurum olduk

Kızıltepe'de bir okulun konferans salonunda muhtarlar ile bir araya gelen  Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Mehmet Songur, Beyazsu hattında taşınan suyun Artuklu ve Kızıltepe'ye gelen kadar yüzde 70 civarında su kaybının olduğunu vurguladı. Songur, "Bizim suyu kesme vaya suyu vermeme gibi bir lüksümüz yok. Bütün canlıların suya ihtiyacı var.  Beyazsu' 4-5 milyona nüfusa yetiyor. Bin 600 litre bölü saniye şebekeye su veriliyor. Ama şebeke suyu Artuklu ve Kızıltepe'ye gelene kadar 600- 700 litreye düşüyor. Bu hat üzerinde mısır, pamuk tarlalarının sulanması veya sebze ve meyve bahçelerinin sulanması su kısmına girmiyor. Biz insan suyu ihtiyacıyla mükellefiz. Fakat yolda benim yüzde 60-70 gibi bir su kaybım var. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. 26 köye sayaç taktım. İsim vermeyeceğim bir köy bir ay içerisinde 94 bin metre küp su kullanmış. Benim orda okuduğum 1400 metre küp Yani 93 bin metre küp su kayıp. Muhtar bunu duyunca gitti sayacımı kırdı.  ben kendimi nasıl ifade edeyim, ne söyleyeyim bilmiyorum. Ben de size hizmet etmek istiyorum." açıklamasını yaptı.  

 

Kurumun zarar ettiğini vurgulayan Songur, hizmet vermek için sayaçlandırma yapılması gerektiğini söyledi. Songur, "Kanalizasyon olsun, içme suyu, kuyu olsun hizmet vermek istiyoruz. Ama içinde bulunduğum durum buna el vermiyor. Siz de bir aile reisisiniz. Ailenizi geçinidiyorursunuz. Giden bir miktar para var. Benim size hizmet edebilmem için para az olur çok olur siz kullandığınız suyu ödeyin veya ödemeyin sayaçlandırın. Başka bir şey istemiyorum ben. Yoksa sürdürülebilir şeyinden çıktık biz. Bakın ayda 30-40 milyon gideri 10 milyon geliri olan bir kurum olduk." diye konuştu.

 

Toplantıda söz alan bazı muhtarlar ise MARSU'dan yeterince hizmet alamadıklarını ifade etti.  Hocaköy Mahalle Muhtarı Mehmet Bayram, yeterince hizmet alamadıklarını, 8 ay önce köyde yapılan ayaklı su kulesine neden su verilmediğini köylülerin su sıkıntısı çektiklerini söyledi.