MARSU’dan Sağanak Yağış Mesaisi

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi için saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gündem 21.11.2023 09:55:00 0
MARSU’dan Sağanak Yağış Mesaisi

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri doğrultusunda yapılan sağanak yağış uyarısı üzerine önceden gerekli tedbirlerini alan ve tüm ekip, araç ile ekipmanlarını hazır halde bulundurarak gece boyunca oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için tüm imkanlarını seferber etti.


Kentte dün başlayan ve bugün de devam eden sağanak yağışların getirebileceği olası olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışan MARSU ekipleri, 14 kanal açıcı, 5 vidanjör, 13 kepçe, 19 kamyonet, 1 eskavatör ile çevresel atıkların etkilediği kanalları, menfezler ve yağmur suyu ızgaralarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.


ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden gelen vatandaşların taleplerine de hassasiyet gösteren ekipler, su taşkını ve baskınlarına anında müdahale ederken yağmur suyu biriken noktalarda da tahliye ile temizlik çalışmalarına sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Mesai mefhumu gözetmeyerek 24 saat esasıyla çalışan ekipler, kent merkezi ve ilçelerde vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için saha çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
 


Anahtar Kelimeler: MARSU’ Sağanak Yağış Mesaisi