MAU ‘Teknoloji, Etik ve Din’ Çalıştayı Düzenliyor

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından ‘Teknoloji, Etik ve Din’ çalıştayı düzenleniyor. ‘Teknoloji, Etik ve Din’ çalıştayı çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Eğitim 24.11.2022 09:34:00 0
MAU ‘Teknoloji, Etik ve Din’ Çalıştayı Düzenliyor

Günümüz insanı için teknolojiden uzak kalmanın artık mümkün olmadığını söyleyen İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Veysi Ünverdi, çalıştayda uzak kalamadığımız teknoloji ile insanın varoluşunu anlamlı kılan etik değerler arasında sahih bir münasebet tesis etmenin imkânı ve bu imkânı gerçekleştirmede dinin oynayacağı rolün ele alınacağını ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesinde yetkin akademisyenler başta olmak üzere ulusal ve uluslararası üniversitelerden alanında uzman hocaların katılımıyla düzenlenecek ‘Teknoloji, Etik ve Din’ başlıklı çalıştayda yapay zekâ, biyoteknoloji ve metaverse gibi yeni teknolojiler felsefi, etik ve teolojik açıdan değerlendirilerek söz konusu teknolojilerin mevcut ve muhtemel fırsatları ve tehlikeleri üzerinde durulacak.

Çalıştaya Ulusal ve Uluslararası Üniversitelerden Akademisyenler Katılacak

Çevrimiçi Çalıştaya yerel akademisyenlerin yanı sıra ulusal ve yurtdışı üniversitelerden de akademik katılım olacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın açış konuşmasını yapacağı çevrimiçi çalıştay 26 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Çalıştay Mardin artuklu Üniversitesi YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanacak.