MAÜ´den Kültür ve Turizm Çalıştayı

Mardin´de turizmin hedeflerinin belirlenmesine yönelik, kentin marka değerini yükseltmek, turizmin sorunlarını belirlemek ve bu sorunların çözüm yollarıgeliştirmek amacıyla, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi, DİKA´nın katkı ve destekleri ile ?M

Gündem 28.11.2019 11:42:14 0
MAÜ´den Kültür ve Turizm Çalıştayı

Mardin´de turizmin hedeflerinin belirlenmesine yönelik, kentin marka değerini yükseltmek, turizmin sorunlarını belirlemek ve bu sorunların çözüm yollarıgeliştirmek amacıyla, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi, DİKA´nın katkı ve destekleri ile ?Mardin Kültür ve Turizm Çalıştayı? düzenledi.

Üniversitenin Uygulama Oteli ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştay kapsamında daha önce yapılan ?Mardin Turizminin Sorunları´ oturumunda; Mardin´deki turizm yatırımcıları, işletmecileri, yöneticileri, turizm ile ilgili kamu, özel sektör ve STK temsilcileri bir araya getirilerek sorunlar tartışılmıştı.

Moderatörlüğünü Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Lokman Toprak´ın yaptığı ve 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen ?Çözüm Önerileri? oturumunda ise, Çekicilikler, Ulaşım, Konaklama, Tur Paketleri, Tesisler (yeme-içme, eğlence), Yardımcı Hizmetler (sağlık, güvenlik, bankacılık vs), İmaj, Altyapı ve Tanıtım ile ilgili daha önce belirlenen ve önem derecesine göre ilk beş sırada yer alan sorunların çözümlerine ilişkin katılımcıların önerileri alındı.

 ?Çözüm Önerileri? oturumunda da Mardin´deki turizm yatırımcıları, işletmecileri, yöneticileri, turizm ile ilgili özel sektör ve STK temsilcileri bir araya getirilerek öneriler değerlendirildi. Çalıştayın sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Özaltaş Serçek tarafından çalıştayın önerileri hakkında kısa bir değerlendirme yapıldı.

 Turizm ile ilgili yapılan bu çalıştayın, ?Kültür Turizmi? alanında ihtisaslaşma yolunda ilerleyen üniversitenin ve Mardin kentinin büyüme ve gelişimine katkı sunması beklendiği ifade edildi. 


Anahtar Kelimeler: Kültür Turizm Çalıştayı