MAÜ´den Mesleki Teknik Eğitim Paneli

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı İşbirliği ile düzenlenen ?Mesleki Teknik Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri? konulu panel gerçekleştirildi.

Eğitim 31.12.2019 14:21:01 0
MAÜ´den Mesleki Teknik Eğitim Paneli

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ´ın açılış konuşmasını yaptığı Panele; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Dicle Üniversitesi Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayındır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Geliştirme Dairesi Eğitim Şube Müdürü Elif Savaş Kaplan ve Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari ile MAÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.

 Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Polat´ın yaptığı panele;

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ?Mesleki Teknik Eğitimin Niteliğin Arttırılmasında Teorik Bilginin Yanında Uygulamaya Dönük Çalışmalara Yer Verilmesi´, Prof. Dr. Hasan Bayındır ?Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofislerinin Üniversiteler  ve Mesleki Teknik Eğitim Açısından Önemi ve Yeri´, Elif Savaş Kaplan ?Dijitalleşmenin Mesleklerin Geleceğine Olan Etkisi Üzerinde Yapılan Çalışmalar´ ve  Abdullah Ensari ?Mardin OSB ve Mesleki Teknik Eğitime Olan İhtiyaç´ konularını ele alarak  önemli açıklamalarda bulundular.

Program sonunda MAÜ Rektörü İbrahim Özcoşar katılımcılara plâket takdim etti.

 

 


Anahtar Kelimeler: Mesleki Teknik Eğitim Paneli