MAÜRektörü Özcoşar'Dan Hububat Merkezine ziyaret etti

rdin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özcoşar, Ortadoğu’nun en büyük  hububat ticaret merkezi olan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.

Gündem 28.11.2021 09:36:00 0
MAÜRektörü Özcoşar

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof.Dr. Sayın İbrahim Özcoşar, beraberinde Mardin Artuklu Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Eyüp Birkan ile birlikte Ortadoğu’nun en büyük  hububat ticaret merkezi olan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.
Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ile zahireci esnaflar tarafından karşılanan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, hububat merkezinde çeşitli incelemelerde bulunup esnaflarla sohbet etti. 
 Burada yaptığı konuşmada, tarımın Mardin İli ve ülkemiz için önemini vurgulayan Özcoşar "Mardin İlimiz'in sahip olduğu verimli topraklarından daha fazla ürün alabilmek için Artuklu Üniversitesi olarak katkı sunmak önceliklerimiz arasındadır, bu konuda üniversitemiz'in ilgili birimleri'ne çalışmaları başlatması  için gerekli talimatları vereceğim" dedi.
Ziyaretle ilgili kısa bir konuşma yapan Hububat Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter “Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Sayın İbrahim Özcaşar’ın ziyaretleri, zahireciler olarak bizi son derece mutlu etmiştir. Sayın Rektör'ümüz göreve geldikleri günden beri Artuklu Üniversitesi'nin gelişmesi ve her yönüyle Mardin’e katkı sunması için olağanüstü çaba sarfetmiştir, bizlerde bu çabaya yakinen şahidiz. Mardin için öncelikli ihtiyaçlardan biri haline gelen tıp fakültesinin kurulması kararının çıkmasında, Sayın Rektör'ümüzün büyük çabaları olmuştur. Mardin’imizin verimli topraklarına bilimsel katkıyla verim katacak, ziraat fakültesi veya tarım ve hayvancılık eğitimini bünyesinde barındıracak uygulamalı bilimler fakültesinin Kızıltepe’de kurulması için Sayın Rektör'ümüzün vermiş olduğu çabaların olumlu sonuç vermesini umut ediyor, yakın zamanda bu konuda müjde bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle değerli ziyaretleri için Sayın Rektör'ümüze çok teşekkür ediyorum “ dedi