Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Uçuk’tan 'tehdit' iddialarına ilişkin açıklama

Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, Mazıdağı Haber sayfasının yöneticisi gazeteci Serhat Abi’nin kendisi tarafından tehdit edildiği iddialarına dair açıklama yaptı.

Gündem 5.05.2024 20:55:00 0
Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Uçuk’tan

Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk’un Mazıdağı Haber yöneticisi Serhat Abi’yi tehdit ettiği iddialarına dair Eşbaşkan Uçuk açıklamada bulundu. Serhat Abi ile görüştüğünü kabul eden Uçuk, tehdit iddiasının asılsız olduğunu dile getirdi. Serhat Abi ile görüşmesinde hakkında yayılan “istifa” iddialarının asılsız olduğunu ilettiğini belirten Uçuk, şunları dile getirdi:

“Mazıdağı Haber sayfasının sahibi Serhat Abi ile 03.05.2024 tarihinde şahsım hakkında yayınlanan bir iddia haberi ile ilgili belediye binasında başkanlık makamında bir görüşme gerçekleştirdiğimiz doğrudur. Hem Eşbaşkan olarak bizim hem de kendisinin tanışma talebi ile gerçekleştirilen bu görüşmede şahsımın istifa edeceği yönündeki iddialarla ilgili yaptığı haberin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu iddiaların maksatlı bir şekilde yayıldığını bildirmiş, konuya dair resmi açıklama yapacağımı iletmiş bulunmaktayım. Bunun dışında bir görüşme yapılmamış, herhangi bir şekilde tehdit edilmesi söz konusu olmamıştır.

Yapılan görüşme nedeniyle Serhat Abi’nin yanlış bir algıya kapıldığını düşünüyorum. Yapılan görüşmede herhangi bir şekilde bir tehdit olmadığını tekrar eder, partimizin basın ve ifade özgürlüğü konusunda ne kadar hassas olduğunun bilinmesini isterim. Bu anlamda basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Mazıdağı Belediyesi’nde göreve başladığımız ilk günden bu yana hakkımızda yayınlanan asılsız iddialarla şahsımız yıpratılmak, halkımıza hizmet etme arzumuz kırılmak istenmektedir.

Mazıdağı’nı halkımız ile yönetmeye, ilçemizin tüm dinamikleri ile beraber hizmetlerimizi yaparak, ilçemizi tanıtmaya devam edeceğiz.”